Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně

Suroviny

1-1,3 kg krkovice bez kosti
3 kuřecí stehna
4 větší cibule
žampiony
trocha vývaru nebo piva
kousek sádla
sůl
drcený kmín
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu (oddělíme paličku), krkovičku nakrájíme na kusy (1-2 na porci), cibuli nakrájíme na širší proužky a žampiony na plátky.
    Lornu lehce vymažeme sádlem.

  2. Všechno maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, okmínujeme (můžeme sypnout i paprikou) a uložíme do lorny.
    Cibuli naskládáme mezi maso, vše podlijeme trochou vývaru, zakryjeme víkem a dáme nad oheň na gril.

  3. Za občasného nakukování pod víko (a dalšího podlévání, je-li třeba) pečeme asi hodinu, pak přidáme žampiony a dopečeme.
    Podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Hotové jídlo úžasně voní (kouřem i všemi přísadami) a moc chutná.

Komentáře k receptu Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně

Tématické fráze: peceme v lorne recept na lornu kure v lorne lorna na maso kuře na lorně maso na lorně lorna recepty lorna na grilování recepty z lorny co je lorna lorna recept peceme na lorne kuřecí stehna na lorne kuřecí maso v lorně krkovice a kuřecí maso kuře na žampionech recept na pečení v lorne recepty na lornu kuře a žampiony lorna s víkem