Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně

cathleen Kuchařka:

Grilování 8 názorů

516

Suroviny

1-1,3 kg krkovice bez kosti
3 kuřecí stehna
4 větší cibule
žampiony
trocha vývaru nebo piva
kousek sádla
sůl
drcený kmín
česnek
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu (oddělíme paličku), krkovičku nakrájíme na kusy (1-2 na porci), cibuli nakrájíme na širší proužky a žampiony na plátky.
    Lornu lehce vymažeme sádlem.

  2. Všechno maso potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, okmínujeme (můžeme sypnout i paprikou) a uložíme do lorny.
    Cibuli naskládáme mezi maso, vše podlijeme trochou vývaru, zakryjeme víkem a dáme nad oheň na gril.

  3. Za občasného nakukování pod víko (a dalšího podlévání, je-li třeba) pečeme asi hodinu, pak přidáme žampiony a dopečeme.
    Podáváme s chlebem.

Poznámka

Hotové jídlo úžasně voní (kouřem i všemi přísadami) a moc chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 180 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovička s kuřetem a žampiony v lorně

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo