Vepřový guláš na smetaně s paprikami

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Vepřové maso 2 názory

Suroviny

600 g vepřové plece
1 cibule
1 a 1/2 KL gulášové papriky
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
sterilované kapie
1 KL sušeného česneku
1 KL mletého kmínu
sůl
pepř
sádlo
Na zahuštění:
půl kelímku smetany ke šlehání
pohanková mouka
trochu mléka na zředění
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme kousek sádla a necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. K cibuli přidáme mletou gulášovou papriku, mícháme spolu s cibulí (musíme míchat, aby paprika nezhořkla), dále přidáme očištěné maso nakrájené na kostky a promícháme vše dohromady. Maso s paprikou necháme opéct, mícháme tak dlouho, dokud i nepustí šťávu. Pak dolijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené a necháme dusit pod pokličkou.

  2. Mezitím nakrájíme všechny papriky kromě sterilovaných kapii. Papriky očistíme, vyjmeme semínka a omyjeme, nakrájíme je na malé kostičky a přidáme k masu, dále přidáme koření, česnek a kmín nakonec přidáme kapie. Celé vše v hrnci promícháme a dále vaříme do úplného změknutí.

  3. Když máme vše měkké, tak guláš zahustíme. Do smetany přidáme asi lžící a půl pohankové mouky, vidličkou promícháme, když by se zdálo moc husté, přidáme trochu mléka. Vše vlijeme do guláše a metličkou vše rozmícháme, aby se z mouky nevytvořily hrudky. Mouku necháme trochu povařit v guláši.

  4. Nakonec můžeme ještě podle chuti osolit nebo opepřit.

Poznámka

Guláš podáváme s těstovinami nebo s jinou přílohou, co kdo má rád. Jinak pohankovou mouku jsem zvolila proto, protože je lepší, než klasická hladká a líp guláš i zahustí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 543 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový guláš na smetaně s paprikami

  • MiskaM MiskaM(autor receptu)

    Eja57: já taky miluji brambory ale nejvíc těstoviny to se můžu po nich užrat :-D jinak rýžovou mouku jsem ještě nezkousela ale pohanková prostě vede :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Jako masová směs k těstovinám mňam, já jako bramborový úchyl si klidně představím bramborovou kaši:-D
    Ale mne zaujala ta pohanková mouka - používám rýžovou, taky mi to přijde lepší než klasická hladká....dík za tip:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřový guláš paprika na guláš paprikový guláš z kapie vepřový guláš se smetanou veprovy gulas s kapii vepřový guláš se zakysanou smetanou vepřový guláš se zakysanou smetanou buřto guláš na paprice zahuštěný vepřový guláš recept vepřový guláš s paprikou na na smetaně veprovej gulas na smetaně veprovej gulas se na smetaně