Kynutý ořechový chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenSladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladký ořechový chlebíček či mazanec je nadýchaný, úžasně voňavý, s tmavší střídou – to díky množství ořechů. Na řezu vás pak překvapí většími nebo menšími očky…
Tyto placky možná kdysi voněly v nejedné hájence. Hub býval v lese i v hájence vždy dostatek, i kus uzeného se v komíně nebo ve spíži našel. Kváskové placky jsou snadné,…
Slané tyčky s černými olivami vypadají mezi dalšími dobrotami na stole nápaditě, jsou jednoduché, rychlé, moc dobré. Můžete je upéct ze slaného těsta jako samostatné…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Rybičky ze slaného těsta oživí každý stůl – a přitom je tak snadné je vytvarovat i upéct! Plnit je nemusíte jen brynzou, výborné náplně jsou sýrové, šunkové nebo z…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme, až do jeho rozdrobení.Osolíme, opepříme, přidáme protlak, kmín,…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Drůbeží játra jsou velmi rychlé připravená. S výraznou omáčkou a vhodnou přílohou jsou tipem na bleskovou večeři nebo lehčí oběd. Chlebem zahuštěná omáčka je velmi…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a necháme je dobře vychladit.Pak je oloupeme a postrouháme na hrubé nudličky.Na trošce sádla necháme zpěnit nakrájenou cibuli,…
Pečená jarní hnízda ze špaget, s dobře okořeněnou marinovanou masovou směsí, nejen potěší všechny vaše strávníky, ale také je spolehlivě zasytí na delší dobu. Zbydou jen…
Vepřová kotleta patří mezi velmi oblíbené kusy masa. Často se připravuje s kostí a řadí se rozhodně mezi kvalitnější části masa. Můžete ji upravit pečením, grilováním,…
Není nad čerstvě upečený, krásně křupavý, kváskový chléb, připravený v pohodlí domácí kuchyně. Tmavý chléb z žitné mouky je plný semínek a jeho pečlivá příprava vám…
Mrkev buď milujete, nebo se jí vyhýbáte po zkušenostech ze školní jídelny. Pokud ale připravíte vepřové maso s dušenou mrkví, karamelizovanou cibulkou a mladým hráškem…
Tato jednoduchá polévka pochází z Krkonoš - odtud i její název, vopich je v podkrkonošském nářečí libeček. Polévka skvěle chutná i voní po česneku a libečku a podává se…
Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná…
Vepřové maso na černém pivu ocení obzvlášť mužská část vašich strávníků. Je jen na vás jakou část vepřového masa využijete, pokrm je dobrý jak z bůčku, tak i z krkovičky…
Plátky vepřové krkovice podle našeho receptu mají opravdu silnou chuť po česneku. Rozmarýn jídlo jen lehoučce ovoní. V kombinaci s pivem, je to bezva "chlapské" jídlo.…
Jednoduché, vpravdě pondělní rychlojídlo, je "čočkorýže"cibulkou a uzenou slaninou. Doplňte ještě porci na talíři nakládanou sladkokyselou zeleninou a oběd, nebo sytá…
Salátové listy opláchneme, odstředíme nebo necháme okapat. Listy zvolíme jaké máme rádi, dala jsem listy ledového salátu, římského salátu, čekanky a rukoly.Kuřecí řízek…
Připravte si šťavnatou vepřovou pečeni, která je perfektně dochucená a upečená do zlatova. Společně s ní si pochutnejte na paprikách plněných tarhoňou a sýrem, které se…
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky je zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť řapíkatého celeru s dušenými vepřovými plátky. Vepřové maso dodává pokrmu bohatou…
Zelné placičky mohou být chutnou přílohou k masovým směsím nebo je můžeme podávat i samostatně, třeba k večeři. Křupavé zelí smícháme s dalšími surovinami a během…
Hovězí maso je sice náročnější na přípravu, ale zpravidla se odmění skvělou chutí. Plátky hovězí kýty nejprve orestujeme a poté je dusíme v omáčce z vývaru a vína,…