Vepřová krkovice na slanině se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi vepřové maso, recept na vepřovou krkovici na slanině se zeleninou vám bude chutnat. Směs je výrazně kořeněná a skvěle ladí s méně výraznou přílohou, jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte rádi vepřové maso, recept na vepřovou krkovici na slanině se zeleninou vám bude chutnat. Směs je výrazně kořeněná a skvěle ladí s méně výraznou přílohou, jako…
S podzimním sychravým počasím přichází ideální čas na složitější vydatná jídla jako je tento vrstvený koláč. Místo těsta použijeme zelné listy a prokládáme je vrstvami…
Krkovice je šťavnatá, má výraznou chuť a řadí se mezi nejoblíbenější části vepřového masa. Plátky masa tak můžeme jednoduše doplnit paprikou a lehkou, byť výraznou…
Sádlové kuličky jsou jedním z oblíbených a často připravovaných druhů cukroví na Vánoce. Jak již název napovídá, jednou z hlavních surovin je sádlo. Do důlků kuliček pak…
Snadná a rychlá lepenice má sice prazvláštní název, ale nebojte, neskrývá se za ní nic jiného, než tradiční brambory se zelím. Uvařené rozmačkané brambory doplní…
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte.…
Z vepřového masa připravíme kdejaký chutný pokrm. Kousky šťavnatého masa spojíme se slaninou a spolu s růžičkovou kapustou podusíme. Omáčku z vývaru dochutíme ještě…
TIP
Rohlíčky musí být dnes obzvláště vypečené! Snad každému se vybaví česká filmová pohádka Císařův pekař - Pekařův císař. Podle tohoto receptu se vám zaručeně podaří…
Nezkoušeli jste ještě uvařit okurkovou omáčku se sterilovanými okurkami? Nemějte obavy, podle našeho receptu můžete klidně začít vařit. Vytuněná chuť omáčky a přísad…
Z Tyrolska pochází spoustu skvělých pokrmů. Jedním z nich jsou i kulaté houskové knedlíky, ochucené špekem a petrželkou. Skvěle chutnají s kysaným červeným zelím, do…
Pečený bůček je klasika, která provoní každý domov a potěší milovníky poctivé české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrčičkou, pečené pomalu, aby se všechny chutě…
Jednoduchý oběd nebo večeři pro jednoho zvládnete připravit během chvilky. Květák s vejci a sýrem a kuřecí na kari k sobě skvěle pasují a jako příloha bohatě postačí…
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto…
Spojení jednoduchosti bramborového guláše s nezaměnitelnou chutí segedínu – to je bramborový guláš s kysaným zelím! Výrazná chuť, jemná konzistence a snadná příprava z…
Kuřecí stehna jsou krásně šťavnatá a chutná a proto se těší veliké oblibě. Jejich příprava je velice snadná, postačí je pouze upéct v troubě. Perfektně je doplní dobře…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Tyto zapékané těstoviny vám jistě zachutnají. Příprava je velmi snadná a jsou plné chutí. Zapečeme je s mletým masem, kapustou, nivou a salámem a přidáme i čerstvé…
Jídlo jako stvořené pro chladné zimní dny. Těstoviny se zelím ze spíže a pikantní paprikovou klobásou vás zahřejí a zasytí, navíc při jejich přípravě nemusíte trávit…
Na zvěřinový guláš nedají mnozí z nás dopustit. Použít můžete maso srnčí, dančí i jelení. Dejte mu však dostatek času, aby se mohly chutě správně propojit s kořením a…
Tento pokrm je směsí křehkých kousků masa, sladkého hrášku, jemné hlívy a drobných nadýchaných zrnek tarhoňi. S lahodnou omáčkou tvoří toto jídlo plné energie ideální…
Milovníky vepřového masa jistě potěší retro recept na živáňský závitek s nádivkou z kořenové zeleniny, šunky a vejce. Závitky doplňuje rajčatová omáčka a jako příloha se…
Luštěniny by měly být pravidelně zastoupeny v našem jídelníčku. Červená čočka je pak skvělou a výživnou volbou. Nenadýmá a zasytí. Tyto smažené placky s ovesnými…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust a dáme na hromádku.Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a…