

Sekaná na zelenině po myslivecku
Suroviny
- 1/2 kg mletého masa
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 lžička majoránky
- 1,5 rohlíku
- 2 středně velké cibule
- 2 střední mrkve
- celer - plátek
- 1 větší petržel
- 2 vejce
- 2 lžíce hořčice
- trochu mléka nebo vody
- trochu strouhanky
- lžíci sádla
- bobkový list
- 3 jalovčinky
- 3 kuličky nového koření
- 5 celých pepřů
- kmín
- drcený kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky.
Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet.
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky.
Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření.
Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku.
Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem.
Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Lahůdky moravské kuchyně.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sekaná na zelenině po myslivecku
-
Také jsem sekanou ještě takto nepekla
recept se mi líbí
+13
a ukládám
-
akorat jsem to vlozila do trouby,uvidime,co se z toho vyklube
-
Vypadá to jednoduše a prudce jedle, dnes bude dobrý obídek a ti moji domácí "vegetariáni"
si určitě pochutnají
-
Mleté maso
10.bodík
-
Sekaná vypadá hodně jedle
-
-
Ó, sekanou milujem a tuhle jsme ještě neznali. Děkujem, vypadá lahodně. Převeliký BOD.
-
Ten recept je moc hezký Irisko, určitě zkusím.
-
Takto jsem sekanou ještě nepekla, ale co není, může být a já posílám bodík
-
Mleté maso máme moc rádi a tento recept určitě vyzkouším.
-
-
Výborný a chutný recept. Podobně jsem dělala, ale zatím bez jalovce, to mne nenapadlo a přitom ho mám
Prima, určitě ho použiji.
2.
-