

Vepřové maso se znojemskou chutí
Suroviny
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 80 g uzené slaniny
- 80 g rajčatového protlaku
- lžíce sádla
- 1 papriková klobása
- 2-3 sterilované okurky
- 3 plátky tmavého toustového chleba
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- chilli podle chuti
- vývar
Postup přípravy receptu
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na větší kostky. Rozškvaříme slaninu na sádle, přidáme cibuli a po orestování i česnek.
Přihodíme maso, opečeme a vmícháme protlak. Přidáme sůl, pepř, kmín, nadrobený chleba a podlijeme vývarem.
Dusíme téměř do měkka a přisypeme nakrájenou klobásu. Když je maso měkké, chléb by měl být rozvařený a omáčka lehce zahuštěná.
Nakonec přidáme nakrájenou okurku, chilli a dochutíme čerstvě mletým pepřem. Omáčku povaříme už jen krátce. Podáváme s chlebem, knedlíky, rýži nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové maso se znojemskou chutí
-
Moc dobře vypadá