Gulášová polévka z pečeného vepřového a uzeného masa

Suroviny

300 g zbylého pečeného vepřového masa
300 g uzeného masa
lžíce sádla
cibule
2 stroužky česneku
mletá paprika
uzená paprika
1 l vývaru z uzeného masa
majoránka
jíška z másla a hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a orestujeme, posypeme paprikou, přidáme česnek, zalijeme vývarem.

  2. Z másla a mouky uděláme jíšku a vlijeme do polévky, přidáme majoránku a provaříme. Brambory uvaříme v osolené vodě a přidáme i s částí vody, ve které se vařily, do polévky. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Komentáře k receptu Gulášová polévka z pečeného vepřového a uzeného masa