Marinované králičí předky, pečené na bramborách

mika59 Kuchařka: mika59

Jiné maso 0 názorů

Suroviny

6 králičích předních nohou
500 g brambor
2 mrkve
1 velká cibule
3 stroužky česneku
sádlo
Marináda:
2 lžíce majonézy
2 lžíce pikantní hořčice
1 lžíce oleje
lžička mleté papriky
špetka kajenského pepře
mletý pepř
sůl
---
brambory
mrkev
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny přísady na marinádu smícháme. Maso v marinádě důkladně obalíme a necháme v pokojové teplotě odpočívat dvě hodiny, nebo v lednici přes noc.

  2. Do pekáčku dáme nakrájenou cibuli a česnek na kousky. Tu promícháme s bramborami, nakrájenými na měsíčky a mrkví na kolečka.

  3. Vše osolíme a opepříme. Na to položíme připravené králičí maso. Misku se zbytkem marinády vypláchneme trochou mléka a maso tím podlijeme.

  4. Na každý kousek masa položíme tenký plátek sádla. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st., cca 45 minut. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru nebo vody.

  5. Poté pekáček odkryjeme a maso během zbytku pečení občas poléváme výpekem. Dopečeme do zlatova a můžeme podávat najednou i s přílohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 239 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované králičí předky, pečené na bramborách

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králičí předek recepty pečený králík králičí předek pečený králičí předek kralicí predek na bramborach pečené králíčí nohy marinovaný kralici hrbet marinovaná kraličí žebra recept na králičí předek pečená žebra králičí

Zapomněl/a jsem heslo