

Buchty se zelím a uzeným masem
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 1 droždí
- lžička cukru
- 3 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- žloutek
- 150 g másla
- 1 lžíce sádla
- drcený kmín
- sůl
- sádlo na vymazání
- náplň:
- 400 g uvařeného uzeného masa
- 1 klobása (pikantní)
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 250 g kysaného zelí
- 5 stroužků česneku
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí.
V hrnku připravíme kvásek z části mléka, cukru a droždí.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a sádlo, sůl, kmín, vejce, žloutek, mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme vykynout.
Těsto lehce rozválíme, nakrájíme na čtverce a plníme pipravenou vychladlou náplní. Dobře uzavřeme a klademe do vymaštěného pekáčku.
Necháme ještě chvíli kynout a pak v troubě vyhřáté na 180°C pečeme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z TV magazínu.
Těsto jsem nerozválela, jen jsem si ho nakrájela na menší kousky, které jsem pak zploštila rukou. Navrch jsem pak ještě buchty potřela rozšlehaným vajíčkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Buchty se zelím a uzeným masem
-
Bezva nápad!
Moc se mi líbí. . .
+8
-
senky: presne tak, holt za nej se s uzenym jeste nedelaly :D :D
-
Buchtičky se slanou náplní
ty u nás frčí
+
-
bezva,to by měl Honza na vandru radost
-
salmi:tak to vyčenčujeme
-
tak mi klidne muzes kousek poslat na ochutnani
-
dobrý nápad, trochu mě to rozesmálo máme skoro stejný nápad já jsem ráno pekl závin z listového těsta se zelím a uzeným
+
-
+1
-
to těsto je dobré jak za syrova, tak i upečené