Buchty se zelím a uzeným masem

salmi Kuchařka: salmi

Doba přípravy: cca 2 hodiny Slané pečivo 9 názorů

Suroviny

600 g hladké mouky
1 droždí
lžička cukru
3 dl vlažného mléka
1 vejce
žloutek
150 g másla
1 lžíce sádla
drcený kmín
sůl
sádlo na vymazání
náplň:
400 g uvařeného uzeného masa
1 klobása (pikantní)
1 lžíce oleje
1 cibule
250 g kysaného zelí
5 stroužků česneku
sůl
mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso a klobásu, přidáme utřený česnek se solí a vymačkané, pokrájené kysané zelí.

  2. V hrnku připravíme kvásek z části mléka, cukru a droždí.

  3. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, rozpuštěné máslo a sádlo, sůl, kmín, vejce, žloutek, mléko a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme je a na teplém místě necháme vykynout.

  4. Těsto lehce rozválíme, nakrájíme na čtverce a plníme pipravenou vychladlou náplní. Dobře uzavřeme a klademe do vymaštěného pekáčku.

  5. Necháme ještě chvíli kynout a pak v troubě vyhřáté na 180°C pečeme dozlatova.

Poznámka

Recept mám z TV magazínu.

Těsto jsem nerozválela, jen jsem si ho nakrájela na menší kousky, které jsem pak zploštila rukou. Navrch jsem pak ještě buchty potřela rozšlehaným vajíčkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 241 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Buchty se zelím a uzeným masem

Tématické fráze: buchty plněné zelím kynuté buchty se zelím listové těsto se zelím a uzeným buchta ze zelí závin se zelím a uzeným masem závin z listového těsta se zelím a uzeným masem buchta z kysaného zelí buchty plnene masem slaná buchta se zelím závin se zelím a uzeným listove testo se zelim a uzenym masem kynuté buchty s masem kynuté těsto s uzeným slané buchty se zelím buchty se slanou náplní kynuté buchty plněné masem kynuté buchty plněné zelím listové těsto s uzeným masem kynute buchty s uzeným buchta plněná masem

Zapomněl/a jsem heslo