Vepřové koleno v lorně

cathleen Kuchařka:

Grilování 12 názorů

519

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
cibule
papriky
rajčata
sůl
pepř
1-3 stroužky česneku
lžíce sádla
trocha vývaru z kosti
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice.
    Z kosti uvaříme vývar.

  2. Lornu vytřeme sádlem a urovnáme do ní maso i krájenou zeleninu - použila jsem zeleninu z mrazáku, připravenou na lečo. Přidáme trochu vývaru z kosti, lornu zakryjeme a dáme nad oheň.

  3. Během grilování do lorny občas nakoukneme, ochutnáme zeleninu a podle potřeby dosolíme. Nezapomeneme podlévat tak, aby obsah lorny neplaval, ale také se nepřipaloval.
    Nejvíc chutná s domácím pečivem.

Poznámka

Kdykoliv se chystá společná grilovačka, vždy se kamarádi ptají, jestli bude přítomna i lorna - tak moc nám všem z ní chutná :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 148 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno v lorně

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo