Vepřové koleno v lorně

cathleen Kuchařka: cathleen

Grilování 12 názorů

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
cibule
papriky
rajčata
sůl
pepř
1-3 stroužky česneku
lžíce sádla
trocha vývaru z kosti
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koleno vykostíme, pokrájíme na porce, nasolíme, opepříme, lehounce potřeme česnekem a přes noc uložíme do lednice.
    Z kosti uvaříme vývar.

  2. Lornu vytřeme sádlem a urovnáme do ní maso i krájenou zeleninu - použila jsem zeleninu z mrazáku, připravenou na lečo. Přidáme trochu vývaru z kosti, lornu zakryjeme a dáme nad oheň.

  3. Během grilování do lorny občas nakoukneme, ochutnáme zeleninu a podle potřeby dosolíme. Nezapomeneme podlévat tak, aby obsah lorny neplaval, ale také se nepřipaloval.
    Nejvíc chutná s domácím pečivem.

Poznámka

Kdykoliv se chystá společná grilovačka, vždy se kamarádi ptají, jestli bude přítomna i lorna - tak moc nám všem z ní chutná :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové koleno v lorně

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: lorna recept lorna recepty lorna na maso maso z lorny maso vařené v lorně na ohni vepřové v lorně lorna na grilování vepřove maso v lorné pecena kolena v lorne recept na maso v lorně grilování v lorně grilované vepřové koleno na ohni pečené vepřové maso na lorně recepty v lorně jak se griluje koleno vykostene připrava masa do lorny vepřové maso z lorny uzené koleno v lorně grilovane koleno na ohni maso na lorně medu a černém pivu

Zapomněl/a jsem heslo