Karamelové leknínky

Petra Benesova Kuchařka: Petra Benesova

Cukroví , Pečené, Plněné 0 názorů

Suroviny

Na těsto:
250 g hladké mouky
120 g Hery
80 g cukru
2 žloutky
2 lžíce smetany
na špičku nože prášku do pečiva
Na krém:
1 salko
1 máslo
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uleželého těsta vykrajujeme hvězdičky, polovinu upečeme vmáčknutou do košíčkové plnící formičky. Po upečení vždy spojíme k sobě jednu rovnou a jednu prohnutou troškou čokolády a do čokolády poté smočíme i špičky prohnuté hvězdičky. Doprostřed se zdobí karamelovým krémem.

  2. Na krém použijeme dvě hodiny vařené uzavřené salko v plechovce, které po vychladnutí postupně přišleháváme k předem vyšlehanému máslu (na fotce v příšerné konzistenci, protože jsem si nevšimla, že mám ve zdobičce v záhybech po vyplachování vodu:-( ...jinak je krém skvělý).

Poznámka

Oblíbené mého exmanžela. Musím je sem dát, už ten cár papíru s receptem nemůžu přečíst. No uznejte (viz foto);-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelové leknínky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lekninky s kremem leknínky - cukroví

Zapomněl/a jsem heslo