Millionaires - karamelovo-čokoládové sušenky

Mnamnoule Kuchařka: Mnamnoule

Sladká jídla 3 názory

Suroviny

Korpus:
100 g másla
200 g mouky
50 g třtinového cukru
malý panák studené vody
Karamelová část:
1 plechovka salka
150 g třtinového cukru
200 g másla
Čokoládová část:
200 g tmavé čokolády (můžete namíchat mléčnou a hořkou)
50 ml smetany 30%
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°.
    Připravíme korpus. Smícháme dohromady všechny tři suroviny – mouku, cukr, malý panák vody a změklé máslo. Rukama vše pořádně propojíme, vznikne z toho taková drobenka, což je v pořádku. Naskládáme to do formy – já měla čtvercovou formu 25 cm, avšak použijte tu, kterou máte. Pečeme 10-15 minut při 180°. Jakmile to začne trochu růžovět, máte hotovo.
    Když máme upečený základ, připravíme karamelovou část, u které je důležité stát celou dobu a pořádně ji míchat.

  2. Do kvalitního hrnce, kde se to nebude připalovat, dáme máslo, salko, cukr. Na mírném plameni zahříváme za stálého míchání. Jakmile je směs rozpuštěná a hezky propojená, tak mícháme ještě dalších 15 minut (může se stát, že tam vzniknout takové malé hrudky – to je ze špatného hrnce či pomalého míchání. Nelekejte se toho, karamelová část se bude ještě péci a tam se hrudky rozpustí zcela).
    Karamelová část by po 15 minutách měla trošku hnědnout, tak ji odstavíme. Jakmile má mírně nahnědlou barvičku, vylijeme ji na shortbread – korpus. A toto dáme znovu do trouby na 180°na 10 minut.

  3. Vyndanou hmotu necháme vychladnout. Ve vodní lázni připravíme čokoládu – nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme šlehačku a mícháme až do propojení surovin. Jakmile máme propojené, nalijeme to na korpusovo-karamelovou část. Celé toto dáme vychladit – já dala nejdříve na 5 minut do mrazáku a poté do lednice na minimálně 5 hodin.
    Po vychladnutí nakrájíme na čtverce či obdélníky a podáváme. Tahle dobrota v lednici vydrží mnoho dní, takže můžete mlsat velmi dlouho.

Poznámka

Nečekejte nic lehkého, nesladkého. Tahle dobrota se s Vámi nemazlí :) Ale stojí za to ji ochutnat.

Více receptů na http://www.mnamnoule.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 250 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Millionaires - karamelovo-čokoládové sušenky

  • ZaSolanem ZaSolanem

    Výborné, díky za recept, nebyla jsem si jista, jak dopadne ten karamel, byl pořád světlý, i po vytažení z trouby pod tou vrchni tmavou vrstvou mi to pripadalo stejné, ale nakonec paráda, mnohem lepší, než ta nepečená verze, co jsem zkoušela dřív.

    Odpovědět

  • Mnamnoule Mnamnoule(autor receptu)

    ZaSolanem: Joooo přesně vím co myslíte! Určitě vyzkoušejte, snad budou chutnat! :)

    Odpovědět

  • ZaSolanem ZaSolanem

    To musim zkusit, delala jsem uz podle jineho receptu, nepecene rezy, ze susenek. Jenze susenky doma vecne nejsou, radeji vzdy volim peceny korpus. Strasne moc miluju tyhle rezy, kdyz je maji v Lidlu v britskem tydnu, ten jejich recept tak mit! :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: millionares recept milionaires recept

Zapomněl/a jsem heslo