Marcipánový dort
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Ze všech surovin vypracujeme těsto (na pomoučeném vále), poté jej zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice, (minimálně přes noc).Druhý den těsto vyndáme, necháme…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…
Předehřejeme troubu na 180°. Připravíme korpus. Smícháme dohromady všechny tři suroviny – mouku, cukr, malý panák vody a změklé máslo. Rukama vše pořádně propojíme,…
Medové řezy se hodí pro opravdu sváteční příležitosti. Medem provoněné nadýchané těsto je upečeno v plátech, které při sestavování moučníku na sebe vrstvíme a…
Domácí lískooříšková Nutella je lahodná a zdravější alternativa k oblíbené komerční čokoládové pomazánce. Vyrobena z čerstvých lískových oříšků, kvalitního kakaa a…
Celá vejce ušleháme, přidáme ořechy, cukr strouhanku, mouku, prášek do pečiva. Nalejeme na pečící papír, kde máme dané dortové oplatky a upečeme. Vychladlé potřeme 2 hod…
Pudink připravíme klasickým způsobem, jen nedáváme cukr a přidáme jeden cukr vanilkový. Za stálého míchání (nesmí se utvořit škraloup) necháme trochu zchladit, ale ještě…
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…
Chcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Nejsnadnější kokosové kuličky jen ze 3 základních ingrediencí vás překvapí svou chutí. Části těsta navíc můžete obarvit oblíbenými gelovými barvami a vytvarovat z nich…
Jednoporcový pekáček určený k zapékaní vymažeme máslem nebo Ramou, rozložíme na hrubší kolečka nakrájené rohlíky, pokud jsou už starší a trochu tvrdší, tak je mírně…
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukr, med, vejce a smetanu.Stále mícháme, než začne směs trochu houstnout - cca 5 minut.Vlijeme do misky,…
Salko si uvaříme cca 1 hodinu v tlakovém hrnci, nebo v klasickém, ale v tom případě 3 hodiny, nejlépe den předem. vychladnuté Salko vyšleháme s máslem.-(KRÉM) Bílky…
Lískové rohlíčky jsou velmi snadné a moc dobré cukroví. Těsto neobsahuje lepek, jsou tedy vhodné i pro bezlepkáře. Přípravu i pečení zvládnete velmi rychle, a tak si i…
Už jedete na vlně jedlých dárků? Neváhejte a pusťte se do přípravy domácích likérů. Třeba tento, který obsahuje dva druhy pudinku, dva druhy rumu, slaďoučké kondenzované…
Nadýchaný kakaový korpus, jemný krém z kondenzovaného mléka a šlehačky – domácí Kinder mléčný řez chutná jako originál, ne-li lépe. Připravte si oblíbenou sladkost bez…
Až z Arménie k nám doputoval známý medovo-ořechový dort. Podle tohoto receptu si ho připravujeme i doma – stačí upéct křehké medové pláty, promazat je máslovým krémem,…
Smíchat suroviny dohromady. Na plech dáme pečící papír a na něj lžičkou děláme menší hrudky.
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na…
Do větší mísy nasypeme všechny ingredience a promícháme je vidličkou (kromě rozinek a čokolády). Nasypeme na větší plech, předehřejeme troubu na 150 stupňů a pečeme asi…
Drcené sušenky smícháme s máslem, hmotu naskládáme do koláčové formy, udusáme a vytvoříme i okraje. Dáme do lednice a připravíme si náplň. Vymícháme tvarohy s cukrem a…