Banofee Pie
Recept ještě nebyl hodnocenUvarte Salko ponorene do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musi byt opravdu ponorene celou dobu, jinak se muze stat, ze hrnec i s obsahem Salka vyleti do povetri a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uvarte Salko ponorene do vody 4-5 hodin, aby zkaramelizovalo.Musi byt opravdu ponorene celou dobu, jinak se muze stat, ze hrnec i s obsahem Salka vyleti do povetri a…
Dobře našlehat margarín s cukrem, vejci a medem. Postavit na mírný oheň a opatrně zahřívat. Přidat sodu a tolik mouky, aby vzniklo vláčné, ne moc tuhé těsto. Rozdělit…
Ručně si vypracujeme těsto a necháme uležet, vyválíme, vykrojíme tvary, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi při 180C do růžova, opatrně sejeme s plechu, jsou…
Celá vejce ušleháme, přidáme ořechy, cukr strouhanku, mouku, prášek do pečiva. Nalejeme na pečící papír, kde máme dané dortové oplatky a upečeme. Vychladlé potřeme 2 hod…
Sušenky rozdrtíme v robotu a promneme spolu s povoleným máslem. Hmotu dáme na dno dortové formy a pořádně přitlačíme a uhladíme druhou (vypouklou) stranou polévkové…
Perník upečeme den dopředu, z poloviční dávky, na celý plech, aby byl nízký.Z perníku vykrájíme kolečka a zbytky semeleme, smícháme s kakaem a odložíme na obalování…
Ze surovin vypracujeme těsto, dáme ho ve folii uležet do lednice aspoň na hodinu.Těsto pak vyválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrajujeme rohlíčky, které skládáme na plech…
Medové pláty si rozložíme. Můžeme je prokapat šťávou, kávou nebo rumem, ale kdo si chce nechat moučník s krémem delší dobu v chladu, pak není třeba medové pláty…
Vejce ušleháme s cukrem doběla a postupně přidáme ostatní suroviny. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180°C asi 20 minut (záleží na…
Předehřejte troubu na 190°C. Natřete na dortovou formu tenkou vrstvu oleje. Rozmixujte grahamové sušenky a smíchejte je s cukrem a máslem. Roztřete mixturu ve formě a…
1)prášek do pečiva, vejce, mléko, olej a pol.mouku zpracujeme a dáme do formy. 2) mouč.cukr, máslo, salko a bílek zpracujeme a dáme na těsto, které je v bábovce. Formu…
Pečlivě oddělené žloutky rozmixujeme s trochou mléka, nalijeme do hrnce a přidáme všechny další suroviny, kromě alkoholu..Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme až…
Žloutky šleháme s cukrem, přidáme vodu a olej a když je hmota krémovitá, vmícháme mouku s práškem do pečiva a s kakaem, mleté ořechy a z bílků hustý sníh. Těsto vlijeme…
Na korpus promícháme všechny uvedené suroviny, uhněteme do koule a pomocí dlaně a prstů vmačkáme do dortové formy a uděláme zvýšený okraj (asi 1,5 cm). Dáme do lednice. …
Piškot: vajíčka s cukrem a horkou vodou ušleháme do husté pěny, pomalu přimícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na velký plech s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut…
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…
Den předem si svaříme Salko (slazené kondenzované mléko) v plechovce potopené ve vodě asi 1,5-2 hodiny. Na těsto ušleháme vejce s cukrem, postupně přidáme ostatní,…
Těsto: Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme. Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny…
Nejprve si zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit čokoládu. Ve větší míse si rozšleháme vajíčka a metlou vmícháme salko. Vychladlé čokoládové mléko přidáme do…
Salko vaříme 2,5 hodiny. Ušleháme bílky s polovinou cukru (120 g).V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr.Postupně přiléváme…
Kuličky jsou velmi oblíbené vánoční cukroví. Je to kvůli jejich snadné přípravě bez pečení a výborné chuti. Tyto kokosové připravíme jen ze 2 ingrediencí, Salka a kokosu…
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Pak do něho přidáme cukr, vejce, mandle a mouku s kypř. práškem. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a necháme odpočinout. Do…
Sváteční dezert z lehounké pěny plný čokolády vám zlepší náladu na celý den. Jeho příprava je velmi jednoduchá a nenáročná, zcela jistě stojí zato si jí vyzkoušet.
Vaječný likér je nedílnou součástí tradičního vánočního mlsání. Připravit ho není vůbec složité. Stačí pár surovin a chvilka času. Nalitý v ozdobné láhvi se může hodit i…