Závin se zelím a hlívou ústřičnou
Recept ještě nebyl hodnocenHlíva ústřičná je skvělá houba s blahodárnými účinky na naše zdraví. V kombinaci s hlávkovým zelím tvoří lahodnou náplň pro tento slaný závin. Na závin použijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hlíva ústřičná je skvělá houba s blahodárnými účinky na naše zdraví. V kombinaci s hlávkovým zelím tvoří lahodnou náplň pro tento slaný závin. Na závin použijeme…
Lahodné a zdravé sušenky z ovesných vloček a celozrnné mouky ochutíme sezamovými semínky. Nejprve je potřeba připravit máslovou směs v hrnci, do které vše promícháme a…
Pivní rohlíky s rozmarýnem jdou obzvlášť dohromady s obloženými talíři a dalším pohoštěním. Připravte si je podle následujícího receptu a uvidíte, že pivo v těstě má své…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Kuřecí řízek k obědu potěší celou vaši rodinu. Připravte ho trošku netradičně, vyzkoušejte jej před obalením okořenit chilli a potřít medem. Maso zůstane krásně křehké a…
Svěží salát z rajčat, paprik, ledového salátu, celeru a dalších surovin je propojen chutí olivového oleje a aromatického koření. K salátu přidejte tuňáka z konzervy,…
Vánočka patří mezi tradiční vánoční pečivo. Na Štědrý den ji rádi snídají v mnoha domácnostech. Upečte si s námi vláčnou máslovou vánočku plnou mandlí a rozinek, bohatě…
Hledáte-li inspiraci na dobrou svačinu, pohoštění pro přátele či chuťovky k vínu, vyzkoušejte tyto dobré šátečky z listového těsta plněné játry a slaninou. Příprava je…
Snadný dezert ke kávě připravíte během chvíle z listového těsta. Vykrojená kolečka po upečení stačí prokrojit a naplnit lahodnou šlehačkou a trochou marmelády. K…
Vepřová panenka obalená v kopru a sezamu je skvěle dochucená a na talíři vypadá opravdu lákavě. Příprava je velmi jednoduchá a nezabere mnoho času. Můžete ji podávat s…
Křupavé okurky, sezamový olej, česnek a špetka chilli – to je recept na korejský salát, který skvěle doplní grilované maso, asijské pokrmy, nebo zachutná jen tak. Hotový…
Stylový předkrm lze připravit i z obyčejné a často opomíjené zeleniny. Spojení pečené řepy s glazurou z javorového sirupu, octa a rozmarýnu, mozzarelly a grilované…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
Výživná quinoa vařená na sušených švestkách a dochucená voňavým kořením nabízí neobvyklou, a přitom příjemnou kombinaci chutí. Lehké a syté jídlo, které potěší milovníky…
Rychlé, voňavé a pikantní – takové je mleté maso s fazolkami inspirované vietnamskou kuchyní. Kombinace česneku, zázvoru, chilli a rybí omáčky dodává pokrmu typickou…
Koláče z listového těsta se dvěma náplněmi jsou skvělým zpestřením sladkého pečení. Spojení jemného tvarohu a voňavého máku se švestkami vytvoří lahodný moučník, který…
I ze zdánlivě obyčejných surovin můžete vykouzlit perfektní podzimní oběd či večeři. Kombinace příjemně sladkého dýňového pyré podávaného s restovanými žampiony s…
Voňavý a nadýchaný dezert plný ovoce, oříšků a zdravých semínek. Ideální pro sladkou snídani plnou energie, podzimní odpoledne, nebo večerní mlsání. Lehkost výživných…
Není nad doma připravené pečivo. Čerstvě upečené křupavé housky, posypané sezamem či hrubou solí, krásně provoní vaši kuchyň a potěší každého nejen u snídaně. S trochou…
Cizrnu slijte. Do mixovací nádoby dejte nakrájenou cibuli, petrželku, sezam, nakrájený česnek, prášek do pečiva, mouku, vejce, sůl a koření a vše důkladně rozmixujte.…
Nejprve uděláme dresink. V malé misce smícháme zázvor, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a med. Dobře promícháme a odložíme stranou.Přivedeme v hrnci vodu k varu a…
Smícháme semínka s oříšky a vejce rozšleháme s olejem. Pak tekutou směs smícháme se semínky. Vymažeme olejem srnčí hřbet a dáme tam směs. Uhladíme.Dáme péct na 160…
Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na kostky velikosti soust a dáme do uzavíratelné misky. Nastrouháme na jemném struhadle česnek i zázvor, promícháme s medem, Mirinem a…
Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja…