

Bandurky plné semínek
Suroviny 12 kusů
- 160 g vody
- 110 g melty (vývaru)
- 2 lžičky cukru
- 25 g droždí
- lžička drceného kmínu
- (asi 80g semínek) - 2 lžíce dýňových semínek
- - 1 lžíci slunečnicové semínka
- - lněné semínka
- - sezamové semínka
- 120 g pšeničné celozrnné mouky
- 440 g hladké mouky
- 2 rovné lžičky soli
- 40 g oleje (měla jsem olivový)
- 40 g mletých škvarků
- troška oleje na pomazání bandurů před smáčknutím
Postup přípravy receptu
Do pekárny uložit suroviny v pořadí tekuté-sypké a zapnout program Těsto.
Hotové těsto vyndat, propracovat, rozdělit na 12 kusů, z těch udělat bulky a nechat kratičce odpočinout.
Pak každou na povrchu máznout olejem a tenkou hůlkou ji protlačit až k podložce.
Dát kynout na plech vrchem DOLŮ.
Po vykynutí bandurky opatrně obrátíme a dáme upéct do vyhřáté trouby.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bandurky plné semínek
-
Díky za odpověd´.Mě právě láká ta melta,tak budu muset udělat dvě těsta.
-
daniel1610: nemyslím, melta je v nich spíše pro barvu střídy. Pokud máš strach, že by je manžel nejedl, dej místo melty také vodu
-
Mám dotaz prosím.Jsou ty bandurky cítit po té meltě.Manžel ji moc nemusí.Díky za odpověd´.
-
Před chvílí jsem dopekla a celý byt nádherně voní
. Dovolila jsem si přidat fotečky a určitě chválím. Jsou výborné a zvládnete je i bez domácí pekárny. Jako já
.
-
rebeka:ale tak použij pak meltu na vaření, s ní můžeš dělat různé recepty, není jen na pití!!!
přidávám ti odkaz na recepty s meltou - http://www.readersdigest.cz/magazin/zdravi/melta-l... -
spagetka:
jenže mě se nechce oblíkat a jít do krámu..a co pak s tou meltou
u nás to nikdo nepije
udělám něco jiného..asi zase trohránky
-
-
rebeka: - nahradit meltu sice můžeš třeba rozpustnou kávou, ale už to bude jiná chuť - myslím, že bys radši tu meltu měla koupit, kvůli ní právě vznikl asi ten recept, jinak to budeou jiné bandurky
-
cathleen:pomoooc
nemám meltu..a na bandurky chuť ano
co teď
můžu meltu něčím nahradit
-
Děkuju
Máš je moc pěkné
-
Ivi, pekla jsem je dneska na zítřek do práce, dělala jsem jen takové bulky, použila jsem raznici na kaiserky, ale není to ve finále ani poznat. Neměla jsem škvarky, tak jsem dala o malinko více oleje. Jsou moc dobré a je to +
-
Ty brďo, to nejsou bandurky, ale pořádné bandury
a musí být podle vzhledu móóóc dobrý (u nás se zase říkalo "pulinky"
Dávám ti jednoznačně bodíka -
Další prima recept do pekárny.Už ji budu muset vybalit.Dávám do oblíbených a určitě vyzkouším.
-
Bandurky MAJÍ být bramborky! Tak jsem to pochopila!
Kdysi pradávno jsem ten postup kdesi viděla (snad jsem si zapamatovala správně) - každopádně každá bulka může vypadat jako bramborka, ne?
Recept (gramáž, složení) je můj, dělala jsem včera...... -
Bandurky ?
Bandurky sú u nás na východe nárečovo zemiaky .
Odkiaľ je tan názov ?