Rajské rohlíky
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Opláchnutým rajčatům vykrojíme středový zbyteček po stopce a nakrájíme je na několik menších kousků, aby se dobře mixovala. Můžeme je rozmixovat přímo tyčovým mixérem ve…
Co může být lepší, než doma vytvořené skvělé jídlo? O tomhle je přesně tento recept. Domácí kynuté housky, které jsou základnou pro šťavnaté hovězí hamburgery. K nim pak…
Nejdříve připravte rajčatovou salsu a mátový jogurt. Oboje nejlépe chutná poté, co nějakou dobu odleží v chladu. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, smíchejte s olejem…
Housky: V míse smíchejte suché ingredience, promíchejte, poté do nich zapracujte mléko a olej (pozor, nesmí být studené!). Dobře propracujte, ideálně hnětacím hákem v…
Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi ;) Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi…
Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program,velikost 2 (1000g),kůrka střední(2).
Květák rozebereme na menší růžičky a maso nakrájíme na kostky velikosti sousta. V misce důkladně smícháme ingredience na těstíčko, mělo by mít konzistenci zhruba…
Banán nakrájíme na menší kousky a každý kousek napíchneme na špejli. Takto připravené banány necháme přes noc v mrazáku. Druhý den si připravíme čokoládovou polevu,…
Pangasia vysušíme a nakrájíme na proužky cca 3cm. Osolíme, pokapeme citronem a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance (smíchaná se seznam.semínky, příp.…
Vykostěná kuřecí prsa podélně rozkrojíme, kůži ponecháme, maso už nenaklepáváme, osolíme ho, opepříme a posypeme sezamovým semínkem. V misce smícháme hladkou mouku s…
Řepu omyjeme pečlivě zabalíme do alobalu pomazaného olivovým olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů cca hodinku. Necháme vychladnout a nakrájíme, pak vaříme na mírném…
Do vlažného mléka dáme cukr a rozdrobíme droždí, přikryjeme a necháme vzejít kvásek.Do mísy nasypeme mouku, osolíme a přidáme rozpuštěné máslo a celé vejce, přilijeme…
Suroviny necháme v pekárně jen umíchat. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly, uděláme bagety a na plechu je necháme nakynout. Pak potřeme vejcem, šikmo…
Neoloupané cukety nakrájíme na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme cuketu,kolečka bílých částí cibulek, zprudka orestujeme, přidáme zázvor, kari…
Do vlazneho mleka pridejte cukr, rozdrobte drozdi, smichejte a nechte nakynout kvasek. Pak ho pridejte k mouce. Pak jeste zloutky a sul. Vypracujte testo. A nechce…
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky.V pánvi rozpálíme nejlépe olej ze sušených rajčat, může však být čistý olivový.Na pánev vložíme nakrájená prsíčka, přidáme česnek…
Do mísy si prosijeme mouku, zamícháne sůl, provensálské koření, sušený česnek, uděláme důlek, přidáme vlažnou vodu, cukr, rozdrobíme droždí a chvíli necháme až vzejde.…
Dáme vše v uvedém pořadí do domácí pekárny, zapneme program "Těsto".Po ukončení uděláme rohlíky a necháme ještě na plechu asi 15 min kynout.Poté upečeme v troubě…
Vločky namixujeme najemno, smícháme s pokrájenými brusinkami a ananasem, přidáme semínka, kokos a rozpuštěný med. Pořádně promícháme mixérem a přidáme tuhý sníh z bílků…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a necháme program Těsto jen umíchat. Po 15min odpočinku těsto rozválíme na obdélníku asi 20cm širokého. Posypeme hustě…
Do pekárny dáme tekuté suroviny a zasypeme sypkými.Pekárnu nastavíme na program Základní. Kontrolujeme při hnětení těsto a případně doplníme vodu nebo mouku.Po pípnutí…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, asi na prst nad pohánku, zakryjeme a zabalíme na 30 min do perín.Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór. Pridáme kari, na kocky…
Vše v uvedeném pořadí dáme do pekárny a nastavíme program "kyprý", nebo "podmáslí"
Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne. Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům
Špindlerovský guláš je jídlo pro fajnšmekry. Asi proto chutná i Zdeňku Pohlreichovi
Dokonalý houbový kuba: Připravte si tradiční vánoční pokrm tak, jak ho vařili naši předkové