Mřížkový koláč s rebarborou
Recept ještě nebyl hodnocenSladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladkost těsta a nakyslá chuť rebarbory dělá z tohoto koláče opravdovou lahůdku. Těsto je díky bramborám vláčné a voní vanilkou a citronovou kůrou. Rebarbora zase dodává…
Jidáše se tradičně pečou z kynutého těsta, a to na Zelený čtvrtek. Usnadnit práci si však můžeme použitím listového těsta. To zpracujeme do typických uzlíků, posypeme…
Sladký pohár „aneb co se zbylou rýží“ je geniálně jednoduchý a chutný způsob, jak zužitkovat přebytečnou vařenou rýži. Stačí pár surovin jako mléko, ovoce, pudink a za…
Vláčný koláč, plný rozinek a ořechů, na povrchu posypaný strouhanou čokoládou. Sbíhají se vám sliny? Pak neváhejte a pusťte se do pečení. Tento snadný koláč zvládnete…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Klasické kynuté koláče můžeme připravit netradičním způsobem. Náplň nemusí být jen ve středu koláče, ale můžeme naplnit i jeho okraje, a zkombinovat tak dva druhy náplní…
Tento mazanec nádherně voní a každého překvapí. Kynuté těsto z celozrnné mouky naplníme ořechovou směsí provoněnou skořicí, medem a rumem. Každý kousek mazance tak…
Smažené květy bezu jsou záležitostí jara, kdy má bez svoji sezonu. Po sběru květů je nijak neomývejte a zrovna je obalte v těstíčku. Na výběr máte buď sladkou variantu…
Z rýže můžeme připravit mnoho rozličných pokrmů a třeba i dezertů. Ta se stala základem pro nepečené kuličky ochucené banánem a pudinkovým práškem. Obalené v kokosu nebo…
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její…
Nalaďte se na sváteční zimní atmosféru s tímto voňavým smaženým dezertem. Hvězdičky vykrojené z toustů pomazaných marmeládou v těstíčku z provoněné smetany, potřete…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
Šťavnatá a sladká pečená jablka v křupavé krustě z kukuřičných lupínků pěkně voní po skořici. Dezert připravíme během chvilky a zvládne to i začátečník. Podávat ho…
Z křehkého vinného těsta obvykle připravujeme vánoční cukroví, skvěle ale chutnají i tyto lahodné košíčky. Náplň košíčků tvoří lískooříšková pomazánka a šťavnatá směs…
Sladká tečka po obědě nebo dezert k odpolední kávě v podobě galetek s ovocem přinese potěšení každému mlsnému jazýčku. Příprava je snadná a rychlá, potřebujete jen pár…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Pokud si chcete zpříjemnit ráno, vyzkoušejte tuto lahodnou a zdravou snídani. Řecký jogurt provoněný skořicí a čerstvé meruňky opékané na troše ghí stačí posypat…
Po Vánocích asi úplně nechceme slyšet o sladkém, ale tyhle poháry mohou být skvělou svačinou. Výživný tvaroh doplní lahodná zakysaná smetana a navíc je osvěží kousky…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Křehké linecké těsto tvoří základ pro jemnou jablečnou náplň s nádechem skořice, která dodává těmto řezům neodolatelnou vůni i chuť. Pečlivě vykrojený tvar zvonku…