Šneky s uzeným a nivou
Recept ještě nebyl hodnocenSlané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané šneky z listového těsta jsou díky snadné přípravě a skvělé chuti častým a oblíbeným pohoštěním na oslavách i setkáních. Ochutnejte je s výbornou tvarohovou náplní…
Neobyčejně chutný řízek si vychutnáte, když do trojobalu přidáte pořádnou hrst strouhaného parmazánu. A i z obyčejné bramborové kaše můžete vytvořit opravdovou…
Připravte pro své hosty výborný slaný závin, který můžete podávat teplý i studený. Náplň tohoto závinu tvoří kysané zelí, uzené maso a zakysaná smetana. Díky tomu závin…
Takto připravená polévka je ideální volbou pro ty, kteří mají chuť na tradiční polévku, ale čas velmi omezený. Stačí pár jednoduchých kroků a za chvíli máte na stole…
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
Tento typ servírování pohoštění je velmi oblíbený pro svou praktičnost. Suroviny můžete měnit dle potřeby, třeba s ohledem na různé diety hostů.
Krásné a lahodné dortíčky jako z cukrárny nyní připravíte díky jednoduchému triku s PET lahvemi i doma. Vyrobíte díky nim dokonalé zákusky s tvarohovou náplní a višňovým…
Slaný koláč s hráškem vypadá lákavě už na první pohled. Neutrální chuť křehkého těsta doplní slaná niva, hrášek a šunka. Koláč můžeme servírovat jako pohoštění pro…
Aromatický bulvový celer obvykle používáme jako součást omáček a polévek. V tomto jídle si jeho zajímavou chuť vychutnáme naplno. Obalený do pivního těstíčka ho…
Pokud hledáte něco dobrého k večeři, vyzkoušejte tento recept. Zelenina restovaná na pánvi je křupavá a pěkně voní. Podávejte ji posypanou praženými sezamovými semínky s…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Velikonoční pokrm ze zbytků pečených a uvařených mas v sobě skrývá i zužitkování vykoledovaných vajec. Stačí přidat kysané mléko a křen, díky kterému jídlo získá ten…
Mouku smícháme v míse se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, na droždí nasypeme vanilkový cukr a zalijeme částí vlažné vody.…
Pikantní dršťky jsou výzvou pro milovníky výrazných chutí. Tento tradiční pokrm, připravovaný z hovězích drštěk, se díky pikantní paprikové omáčce a voňavému koření…
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme zchladnout.Fazole propláchneme a necháme okapat.Zelí vymačkáme, smícháme s těstovinami a fazolemi. Přidáme nakrájenou cibulku a…
Nahořklý grep se šťavnatou dužinou je plný vitamínů. Vychutnejte si ho v lahodném spojení s šunkou, křupavými praženými mandlemi a zálivkou ze zakysané smetany a…
K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo.…
Slané koláče jsou skvělou svačinkou nebo večeří. Tento slaný koláč vás svojí vůní přenese do slunné Itálie. Koláč z listového těsta, s rajčaty a mozzarellou, není nijak…
V této netradiční zeleninové polévce zužitkujeme ředkvičky opravdu celé i se zdravými zelenými lístky. Pojí se v ní mnoho chutí a vůní koření a čerstvých bylinek. Díky…
Pokud máte rádi ostré chutě, zvláště křen, je tato pomazánka pro vás ta pravá. K jemné chuti vařených vajec a Lučiny přidáme pálivý křen, pikantní ředkvičky a hořčici.…
Hledáte recept na jednoduchý a osvěžující salát? Zkuste okurkový salát s kysanou smetanou, křenem a ředkvičkami. Chutná skvěle s celozrnným pečivem nebo jako příloha k…
Grahamová celozrnná mouka obsahuje kromě pomletého zrna i určitou část otrub a patří u nás k nejznámějším. Přidaná rajčátka k brokolicové omáčce můžeme použít různě…
Tento salát pochází z Chorvatska. Spojíme v něm chuť tvarohu, zakysané smetany a mladé cibulky, díky tomu je lehký a svěží. Do salátu můžeme přidat i křupavé ředkvičky,…
Výrazná polévka, která za svou chuť vděčí medvědímu česneku v kombinaci s mletou paprikou. Je plná brambor a žampionů. Jemnější tón polévce dodává zakysaná smetana.…