Kuřecí hranolky s bylinkovým dipem
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Oloupaná jablka nahrubo nastouháme, smícháme s cukrem a necháme asi 10 min. odležet, až pustí šťávu. Poté k nim přidáme vejce, rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu a…
Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného…
Z citronu ostrouháme kůru, pak ho vymačkáme a do šťávy namočíme rozinky.Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme žloutky, nakonec lehce přimícháme mouku smíchanou…
Lahodné Míša řezy jsou skvělým moučníkem na jakoukoliv příležitost. V tomto receptu nám tvoří základ jednoduchý kakaový korpus, na který navrstvíme lahodný tvarohový…
Kysané zelí v sobě skrývá mnoho vitamínů a celkově je zdraví prospěšné. My jej použijeme jako křupavý základ do salátu. K němu přidáme drobně nakrájenou šunku, sýr,…
Bílá zelňačka s kysanou smetanou je lahodná klasika české kuchyně, která vás zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Spojení kysaného zelí, smetany a voňavého koření je…
Vejce uvaříme natvrdo, po zchladnutí je oloupeme a pokrájíme na plátky (třeba na kráječi vajec). Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Klobásu nakrájíme na…
Z jednoho pekáčku a bez zbytečné práce – zapečené brambory s nivou a pórkem jsou ideální večeře pro všední den. Krémová smetanová omáčka se při pečení krásně vsákne do…
Tento pokrm spojuje jemnou chuť brambor s výraznou kyselostí zelí, doplněnou o uzené maso a smetanu, což vytváří sytou chuťovou kombinaci. Ideální volba pro milovníky…
Plátky masa nařízneme, z obou stran posolíme, opepříme a potřeme z každé strany hořčicí. Lehce obalíme či posypeme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm…
Maso promíchejte v míse s jablkem, mrkví, celerem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, solí, kmínem a strouhankou. Propracujte tak, aby vám vznikla vláčná a tvárná směs.…
Bebe sušenky rozdrtíme v mixéru a máslo rozpustíme. Směs sušenek s máslem smícháme dohromady a až se spojí v těstíčko, vkládáme rovnoměrně do dortové formy, vyložené…
Uvařte rozebrané růžičky květáku a brokolice v osolené, případně okořeněné vodě doměkka (na skus), tj asi 5-7 minut a dejte okapat.V hluboké pánvi smíchejte všechny…
Maďarské langoše se staly oblíbeným jídlem stánkového prodeje, takzvaného street food. Můžete si je ale snadno připravit i doma. Těsto není příliš složité a s přesným…
Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se…
Nespornou výhodou přípravy kuřecího masa je to, že je velmi rychle pokrm hotový. Kousky kuřete doplníme cibulkou, nastrouhanou mrkví a lehce pikantní, avšak jemnou…
Toto jednoduché, ale lahodné jídlo si zamilujete díky dokonalé kombinaci sladké chuti dýně a výrazného česnekového dipu. Pečená dýně je křehká a jemně karamelizovaná,…
Toto rychlé a lahodné jídlo si zamilujete pro jeho jemnou chuť a jednoduchou přípravu. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, smetanové omáčky a oblíbených těstovin vytváří…
Tvarůžková pochoutka je delikatesa pro milovníky výrazných chutí. Kombinace tvarůžků, které zrají do jemné pikantnosti, spolu s dalšími ingrediencemi vytváří lahodné…
Vynikající koláč s makovou a vaječnou náplní je úžasně vláčný a na řezu vypadá nádherně. Hodí se nejen k nedělní kávě, ale i jako slavnostní moučník nebo dárek, když…
Salát plný zeleniny a chutí, který můžeme mít jako lehkou večeři nebo jej podávat jako přílohu k masu. Základem je květák, ke kterému přidáme pikantní ředkvičky, jarní…
Šťavnaté kuřecí maso v kombinaci s jemně karamelizovanou cibulí a sladkými jablky vytváří chutný a aromatický pokrm, který zahřeje i potěší každého mlsouna.
Ukrajinský boršč je pomalu vařená polévka plná zeleniny, masa a červené řepy. Díky postupnému restování a dušení získá hlubokou chuť, která se nedá uspěchat ani nahradit…