Čokoládky na sušence

jahoda Kuchařka:

Cukroví , Pečené 48 názorů

Čokoládky na sušence
538
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Suroviny

Těsto:
lze použít jakékoli linecké, já jsem použila tento recept
20 dkg solamylu
1 vanilkový pudinkový prášek
20 dkg hladké mouky
20 dkg tuku
15 dkg práškového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku
1 žloutek
asi 3 lžíce zakysané smetany
čokoláda
IVA 100% tuk (poměr asi 100g čokol/10g tuku – ale není podmínkou)
silikonové formičky
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé, vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.

  3. V troubě pečeme asi na 180°C dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme.

  4. Čokoládu s tukem rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.

  5. Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naléváme čokoládu.

  6. Necháme ji lehce zchladnout/ztuhnout a potom s citem vložíme každou sušenku zpět (vzorkem nahoru). Příliš netlačíme, stačí jen položit.

  7. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka moc klesla a to nechceme.

  8. Necháme ztuhnout a vyklopíme.

Poznámka

Zdroj: Knihovnička receptů

Na linecké jsem zkusila recept http://www.toprecepty.cz/recept/6366-jemnoucke

Odkaz mi nešel vložit u receptu, tak jej vkládám zde.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Čokoládky na sušence

  • zizala zizala

    Jahůdko, nakonec těsto dopadlo po přidání trochy škrobu dobře, nějak mi to tenkrát v tom stresu nemyslelo. Mohlo mě jako celkem zkušenou pekařku napadnout, že to je třeba zahustit. Horší bylo estetické zpracování, moc jsem naplnila formičky a lezlo to nahoru. Jeden plech jsem komplet spálila :-8 Takže jsem to, co zbylo, pak okrájela, čokoláda vyšla dobře, ale tak pěkné jako Tvoje nebyly, ani nemohly. Fotku nemám, dcera zapomněla vyfotit. Ale určitě to nebyl poslední pokus, rozhodně je to efektní a chutné pečivo :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Tohle mi uteklo a je to kouzelné.Super.:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jahoda: Dám vědět, díky za ochotu a rady :-K:-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    zizala: Snad se to zlepší, ale mrkni na odkaz toho těsta u receptu, všichni si to pochvalovali, tak nevím, čím to je:-O;-)
    Ale ta čokoláda to zakryje:-), jen opatrně potom sušenku zatlač na čokoládu, aby se chytla - spojila s ní. Ale ne moc tlačit, jinak by ji čokoláda schovala. Proto píši, nechat čokoládu trochu vychládnout, aby mírně ztuhla.
    To bude dobrý, uvidíš:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jahoda: možná jsem měla plnější lžíce té zakysanky :-8 Udělala jsem jen jeden plech a když jsem viděla výsledek:-(, uklidila jsem zbytek těsta zpátky do ledničky. Možná tam je i hodně toho prášku do pečiva, já do lineckého prášek nedávám nebo jen na špičku nože. Dnes na to nebudu mít čas, ale zítra zkusím přidat mouku nebo škrob a dokončím to. Čokoládu budu dělat až v pátek.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    zizala:
    Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
    Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že:-)
    Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
    Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo;-), díky

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jahůdko, nevím, co jsem zvorala, ale sušenky mám po vyklopení takové hrubé a pórovité, rozhodně nejsou hladké a jemné jako Tvoje :-8:-8 Hrozně se mi to těsto matlalo, když jsem ho mačkala do formiček. Jako tuk jsem použila máslo.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:dokonalé:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    I bez komentáře je hoden+32bodík:-)Moc krásné:-K:yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Bezvadné:yes::yes:+

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Terkas: jsou současně jak do trouby, tak i do mražáku (-40st. až + 230st.) - tak to je napsáno na obalu...;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    moc díky, asi si je taky koupím, vypadá to moc hezky s tím těstem:yes:

    Odpovědět

  • Terkas Terkas

    nestane se něco s tim silikonem v troubě??:-?:-?:-?

    Odpovědět

  • NADEI NADEI

    dělala jsem pro sestru Dášu k svátku bonbonieru z Rafaela a Ferera ,ale čokoládky mi vyrazily dech prostě krása hned si koupím silikonové formičky.Super nápad posílám bodík:yes::-O:-O:-p

    Odpovědět

  • misza misza

    Jahodo nádhera:-O:-*:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo