Čokoládky na sušence
Máte chuť na sladké cukroví s čokoládou? Tyto výborné sušenky z lineckého těsta si určitě oblíbíte. Po upečení je namočíte do čokolády v silikonové formičce, necháte ztuhnout a sušenky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 052 kJ / 3 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,37 g |
Tuky | 182,72 g |
Vláknina | 6,48 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 127 mg |
Sůl | 0,59 g |
Sacharidy | 514,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Krok 2: Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé. Z těsta vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.
Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 4: Pečeme dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme z formiček.
Krok 5: Čokoládu s tukem dáme do kastrolku a rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.
Krok 6: Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naplníme rozpuštěnou čokoládou s tukem.
Krok 7: Necháme ji lehce ztuhnout a potom s citem vložíme do každé jednu sušenku vzorem nahoru. Příliš netlačíme, stačí jen položit. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka až příliš klesla.
Krok 8: Necháme ztuhnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Moje poznámka
Čokoládky na sušence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A9kj
Nejnovější recepty
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 23 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický jablečný štrúdl
Pavel932 před 1 minutou
Kynuté houskové knedlíky v páře
Pavel932 před 14 minutami
Jarní cibulková
Fitulka před 1 hodinou
Vaňkova česnečka
Fitulka před 1 hodinou
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Beatriz před 3 hodinami
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 10 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 10 hodinami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 11 hodinami
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 13 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 14 hodinami
Tématické fráze:
čokoládky recept,
cim zahustit čokoládu,
domácí čokoláda do formiček,
malé čokoládky,
jak zahustit čokoladu,
čokoládky do formiček,
čokoláda do silikonových formiček recept,
jak vyklopit čokoládu z formiček,
čokoládky,
cim zahustit čokoláda,
čokoládka,
recept na čokoládky,
sušenky recept,
susenky do formicek,
silikonové formičky na čokoládu,
rychlá domaci cokoláda do formicek,
čokolada z ivy,
malé čokoládky s obrázky,
čím zahustit domácí čokoládu,
ztuhlé čokoládky
Suroviny:
solamyl,
pudink vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
žloutek,
smetana zakysaná,
čokoláda,
tuk 100%
Komentáře (51)
Ale ta čokoláda to zakryje
To bude dobrý, uvidíš
Žížalko, to je mi líto, těsto na linecké jsem dělala poprvé podle přiloženého odkazu, protože jsem jej chtěla vyzkoušet a potřebovala jsem mít sušenky hned křehké a to tedy křehoučké bylo krásně.
Možná jsi měla tuhost těsta korigovat přidáním některé suroviny (máslo, nebo zakysanka..)- těžko teď už radit, že
Ale nevím, jak jsi dílo dokončila s tou čokoládou, ta je tam nejdůležitější! a případné nedostatky schová. (Moje sušenky samy o sobě také nebyly žádná sláva)
Napiš, jak to všechno nakonec dopadlo