Syrečky v zakysané smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenOlomoucké tvarůžky známé taktéž pod názvem syrečky se vyrábí z tvarohu z odtučněného mléka a díky nízkému obsahu kalorií se skvěle hodí i pro dietáře. Mohou se dále…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Olomoucké tvarůžky známé taktéž pod názvem syrečky se vyrábí z tvarohu z odtučněného mléka a díky nízkému obsahu kalorií se skvěle hodí i pro dietáře. Mohou se dále…
Pokud vám po svátcích zbyly čokoládové figurky, můžete je využít při přípravě těchto výborných a lehkých muffinů. Čokoláda se zčásti rozehřeje, ale v muffinech zůstanou…
Kávové děrované řezy jsou přesně to, co chcete mít na dezertním talířku po nedělním obědě. Nejlépe ještě s šálkem dobrého čaje, či kávy. Kyprý korpus, silná kávová…
Hermelín, rajčata , vejce a šunku nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na drobno. Všechny suroviny spojíme dohromady a přidáme podle chuti smetanu nebo majonézu. Kdo…
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe paprikovým salámem. Do mísy dáme na kostičky nakrájená vejce, anglickou slaninu,tvrdý sýr,…
Pekáček 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na pánvičce opatrně rozpustíme máslo na drobenku. Tvaroh vyšleháme se smetanou, cukrem a škrobem. Do…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, lehce vmícháme mouku.Těsto na vymazaném a vysypaném plechu upečeme.Po vychladnutí piškot potřeme šlehačkovým krémem a poklademe…
Žloutky utřeme s cukrem a vodou, přidáme polohrubou mouku a vmícháme ušlehaný sníh. Upečeme a necháme vychladnout. Vychladlý korpus rozřízneme na polovinu.Jablka…
Kroupy zalijeme části vývaru a dáme vařit. Po zhruba deseti minutách přidáme překrájené zelí bez nálevu (ten uchováme) a koření. vaříme téměř doměkka. Podle potřeby…
Kuřecí prsa si prořízneme, abychom získali 4 kusy. Hustě je pomažeme hořčicí a podle chuti posypeme grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením. Nivu si nakrájíme na tenké…
Nejdříve uvaříme pudink podle návodu. Do horkého vmícháme máslo, nalámanou čokoládu, cukr, rum a smetanu. Metličkou prošleháme do jemného krému.Do dortové formy, může…
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte…
Vydatná houbová polévka zahuštěná kysanou smetanou vám společně s pečivem nahradí oběd nebo večeři. Houby mají vysoký obsah vlákniny, proto člověka nasytí na delší dobu.…
Základ tohoto dortu tvoří sušenky, které jsou pokapány kávou s likérovou příchutí. Na ně pak naneseme z pudinku uvařený krém, který jsme netradičně dosladili instatním…
Bulvy řepy omyjeme a slupku oškrábeme škrabkou na brambory.Nakrájíme na osminky a cibuli také.Z oleje, octa, cukru, soli, pepře, posekaného česneku a lístků tymiánu…
Pokud váháte jaký pokrm uvařit k nedělnímu obědu, pak vsaďte na vídeňský guláš z telecího masa, které je velmi jemné a díky pečlivé přípravě se bude krásně rozpadat.…
Na jaře snad každý rád odlehčí jídelníček. To pak třeba na večeři můžete připravit tuto snadnou, ale výživnou pomazánku. Je z tvarohu, zakysané smetany a nadrobno…
S přicházejícím podzimem se blíží také sklizeň jablek. Vyzkoušejte z nich připravit příjemně sladké řezy, s krémem ze zakysané smetany, které provoní váš dům skořicí. Ze…
Jakmile nastane krátká sezona chřestu, připravujeme z něj různé pokrmy. Tuto krémovou polévku uvaříme ze zeleného chřestu. Ten je velice jemný a na rozdíl od bílého jej…
Postup Dno hlubšího plechu vyložíme světlými sušenkami. Z mléka, pudinkových prášků a krystalového cukru uvaříme hustý pudink. Ještě horký rozetřeme v rovnoměrné…
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, do které poté přidáme obě zakysané smetany a trochu cukru (podle chuti) a opět krátce vyšleháme. Uvaříme si silnou…
Menší plátky vepřového masa osolíme a opepříme a dáme do hrnce s rozehřátým sádlem, maso opečeme z obou stran, přiklopíme ho a dusíme doměkka, jen občas podlijeme…
Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta…
Troubu předehřejte na 180 ˚C. Dno dortové formy o průměru 21cm vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s cukrem. Do mísy přidejte mléko, mouku, kypřící prášek a…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl II.
Kuřecí stehna pečená na peřince z bylinkové nádivky: Delikatesa, kterou zvládne i začínající kuchař, chutná božsky
Rizoto zřejmě jíte i vy. Recept na to pravé italské vznikl z pomsty jednoho naštvaného skláře...