Marcipánový chlebíček

Hella Kuchařka: Hella

Moučníky , Bábovky 4 názory

Suroviny

2 vejce
100 g cukr krupice
1 dl mléka
0,5 dl oleje
100 g (polovina) zakysané smetany
70 g marcipánu
1/2 prášku do pečiva
200 g polohrubé mouky
citron - kůra z 1/2 citronu
1 lžíce kakaa
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce našleháme s cukrem do pěny, pak kromě kakaa a marcipánu přidáme postupně vše ostatní a naposledy mouku promíchanou s práškem do pečiva. Pak oddělíme asi 1/3 těsta a obarvíme jí kakaem. Pokud je těsto husté, můžeme přidat ještě 2 lžíce mléka. Do zbylého bílého těsta přidáme nahrubo nastrouhaný marcipán.

  2. Chlebíčkovou formu vyložíme pruhem papíru a z každé strany nalijeme 1 lžíci bílého těsta a necháme rozlít po celé délce. Pak do bílého těsta nalijeme z každé strany lžíci hnědého těsta. To opakujeme do vypotřebování celého těsta.

  3. Troubu vyhřejeme na 180°C a pečeme asi 30 minut. Zkoušíme, až bude zapíchnutá špejle suchá.

  4. Po upečení můžete ozdobit cukrovou citronovou polevou.

Poznámka

Chlebíček mě zaujal svou nezvyklou chutí marcipánu a citronu. Ale hlavně jsem si chtěla vyzkoušet, jak bude "zebrovaná" varianta vypadat v chlebíčkové formě, protože zatím jí všichni dělají jen v kulaté formě.

Pokud nemáte surový marcipán, lze použít např. "marcipánové brambory" nebo různé marcipánové tyčinky, stačí oškrábat vrchní čokoládu.

Zdroj: Maminčiny recepty - upravený recept Marcipánová buchta

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marcipánový chlebíček

Tématické fráze: biskupský chlebíček s marcipánem chlebicky z marcipanu biskupský chlebíček marcipánový biskupský chlebíček marcipán marcipánový chlebíček z domácí pekárny marcipánový dort chlebíček

Zapomněl/a jsem heslo