Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hajducké zelí s noky - maďarský recept

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 9. 2019 13:47

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie13 446 kJ / 3 214 kcal
Bílkoviny131,36 g
Tuky171,43 g
Vláknina33,67 g
Cholesterol 575 mg
Sodík 9,84 g
Sůl23,71 g
Sacharidy269,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

K tomuto pokrmu se může podávat i jiná příloha, např. brambory, a je to dobré i jenom s chlebem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

MamlajdaD

4. 9. 2019 17:50

tejaja (moderátorka): Terezko, ty nokerlata s vejcem mám v plánu, až si udělám nokerle k nějakému jídlu, (když jich udělám víc, tak mi na to vybudou;-)), tak je to jen otázka času - ale dlouho to trvat nebude. :-8 A že mi budou chutnat, to vím už předem!!!:-D Stačí se podívat na obrázek :yes: a vím to (mám dost velkou představivost):-D<3! Zdravím!! :-K:-K

tejaja

4. 9. 2019 17:21

MamlajdaD: U nás sa nokerle dávajú k hocijakému mäsu, ktoré má šťavu, príp. omáčku. Knedle sa na východe robia málo, raz za čas. :-) Vyskúšaj ich s vajíčkom, uvidíš, že ti budú chutiť. ;-)

MamlajdaD

4. 9. 2019 14:42

Ještě zajímavost o nokerlích pro všechny: - Od Češky žijící v Maďarsku – z diskuze na internetu. Paní píše:
Noky dělám takhle: Do mísy nasypu hrubou mouku, sůl a přiliji tolik vody, aby se udělala hustá kaše. Míchnu (= krátce zamíchám), ale ne moc dlouho, aby těsto nebylo mazlavé. Pak to kydnu do toho síta s velikými dírami a vařečkou míchám nad hrncem s vařící vodou, až jsou všechny nočky uvnitř. Když vyplavou, ocedím je a vykoupu v míse se studenou vodou, jen chviličku, aby nevystydly. Pak hned zas ocedím.
Někdo do těsta na noky dává i vajíčka, ale v naší rodině se to nedělá.
My děláme ty nočky malé, přes takový díry, co jsou jak hrubé struhadlo.
Zkuste si to k tomu kuřeti a také vepřovému i hovězímu na paprice a smetaně (těm se říká tokáň, maso se krájí na tenké dlouhé nudličky). Budete spokojeni :-)

MamlajdaD

4. 9. 2019 13:38

tejaja (moderátorka): Terezko, děkuji za komentář i odkaz na tvoje nokerle!;-):-8 Já jsem nokerle dělala ponejvíc ke kuřeti na paprice, ale teď už jsem je dlouho nedělala, budu to muset napravit.:-D Já jsem je (nokerlata) dělala vždycky od oka, no a když jsem to měla napsat, nevěděla jsem kolik jsem vlastně čeho dávala. A kdo to nikdy nedělal a nezná hustotu těsta, tak aby to mohl zkusit, musela jsem trochu hledat (a trochu opisovat). Ale snad si někdo pochutná, až je uvaří. Je to výborná příloha a u řady receptů se dá podávat místo knedlíků a přitom je to neskonale rychlejší, než knedle.:yes: Mně zaujaly ty tvoje nokerlata se slaninou a vejcem, to musí být také dobrota! :yes: https://www.toprecepty.cz/recept/2948-nokerle-s-va... Už nemusím mít obavy, co se zbylými nokerlaty!:-D Moc zdravím! :-K:-K

tejaja

4. 9. 2019 08:02

Na noky nedám dopustiť, u nás sa im hovorí nokerle (šarišským nárečím). :-D https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle/

MamlajdaD

3. 9. 2019 20:07

magdalenka: Dík za ten odkaz! Jen asi jiný druh masa, ale opravdu to dost odpovídá. Díky! Možná si dodám odvahu a někdy to vyzkouším. ;-):-D:-K

magdalenka

3. 9. 2019 19:56

Eja57: udusené mäso sa alebo pomelie alebo poseká, pokrája na drobno. Patrí to k obľúbeným jedlám v M., naozaj dobré, ako aj ostatné, kaloricky výdatné.

Eja57

3. 9. 2019 19:53

magdalenka: Jedno z jídel, na které po..no možná třiceti letech...vzpomínám s láskou, byly plněné palačinky v jedné maďarské venkovské hospůdce. Určitě v nich nebylo mleté, ale něco jako perkelt, zamotané, šťávou a ještě smetanou polité a zapečené...To bylo taaaaak dobrýýýý:yes:

magdalenka

3. 9. 2019 19:50

MamlajdaD: hľadala som a našla niečo podobné...https://www.toprecepty.cz/recept/7935-kureci-perke...

MamlajdaD

3. 9. 2019 19:49

magdalenka: :yes::yes::yes::-D Věděla jsem, že to budeš znát:yes:;-):-8:-D Super popis. Dík a buď zdráva!:-K:-K

magdalenka

3. 9. 2019 19:42

Dajda: samozrejme, že poznám. Hortobágyi palacsinta = slané palacinky, plnené mäsovou zmesou, zapečené. Na cibuli udusené mäso - obyčajne bravčové - kocky, plus paprika, plus paradajka, soľ, červená paprika,čierne korenie. Keď je mäso už mäkké, pomelie sa. Do šťavy sa dá smotana a povarí sa, rozmixuje. K mletému mäsu sa pridá smotanová omáčka, aby sa dala natierať hmota na palacinky. Palacinky naplniť, poskladať, preliať somtanovou zmesou a dá sa to zapiecť. Úžasné jedlo, trochu piplačka, ale stojí zato. Z mletého mäsa sa to zásadne nerobí, nie je to ono!

MamlajdaD

3. 9. 2019 19:28

Dajda: :yes::-D:-D:-D Dostala jsi mne, já tenhle recept neznám, :-O ale magdalenka to určitě bude vědět!:yes::-D Tak si počkáme na magdalenku! Dík za milý komentík, moc mě to pobavilo!:yes: Zdravím!:-K

Dajda

3. 9. 2019 19:19

MamlajdaD, magdalenka: A co hortobáďské palačinky? ;-)

MamlajdaD

3. 9. 2019 17:47

magdalenka: Imríšek vařil, když jsem byla v práci, i nádobí po sobě umyl, měla jsem se jako princezna. Ale když jsem šla do důchodu, tak už potvůraka jeden do kuchyně nevlezl a dělal "zámeckého pána" on! ;-):-D Jen s jednou věcí jsem ho převezla a to byly knedlíky. Tedy ty kynuté, které jsem nevím proč strašně nerada dělala. Řekla jsem, že je neumím a protože dělal knedle dobré, "neuměla" jsem je ani v důchodu. To musel nastoupit a knedle udělat. Teď si dělám knedlíky sama, ale přesto, že mám pekárničku, a je to skoro bez práce, nedělám je ráda. No každý jsme nějaký!;-):-8 Tak prosím, každá rada je dobrá a vítaná!:yes::-D Jo a ty držťky, ty musím zkusit, už mám jedny v záložkách z Varechy.sk, ale recept si z hlavy nepamatuji. Čusíček!:-K:-K

magdalenka

3. 9. 2019 17:34

MamlajdaD: a na držky sme zabudli... napr. https://www.toprecepty.cz/recept/4343-drstky-na-pa...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hajdůcké zelí noky z kysaného zelí hlavkove zeli s noky maďarské nočky maďarské brambory a s noky kolik kysaného zelí na 1 porci zeli s noky

Suroviny: bůček uzený, klobása debrecínská, zelí kysané, sádlo, cibule, zelenina kořenová, paprika sušená sladká, sůl, smetana zakysaná, vejce, mouka polohrubá, voda, sůl

TopRecepty.cz

Hajducké zelí s noky - maďarský recept

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j3jY