Pomerančové muffiny s ovesnými vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejeme na 190 stupňů. V jedné míse smícháme všechny sypké, ve druhé všechny tekuté ingredience, a pak smícháme vše dohromady. Naplníme formičky na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. V jedné míse smícháme všechny sypké, ve druhé všechny tekuté ingredience, a pak smícháme vše dohromady. Naplníme formičky na…
Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť? Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek.…
Do peny vymiešame tuk a oba cukry. Postupne zašľaháme všetky žĺtky. Pridáme 6 lyžíc šťavy, mrkvu, z ktorej sme vytlačili časť šťavy, mak a orechy. Z bielkov a soli…
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
Do mísy prosejeme mouku a smícháme s kypřícím práškem. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme pomerančovou šťávu a kůru nebo sirup a jogurt, promícháme a vlijeme do mouky.…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Netradiční spojení chutí. To jsou tato kuřecí prsa zprudka orestovaná a poté podávána přelitá osvěžující omáčkou. Na tu použijeme zejména pomerančovou šťávu a bylinky,…
Ředkev a mrkev nakrájíme na tenké nudličky.Smícháme s listovým salátem, zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a promícháme.Pro zvýraznění pomerančové…
Smícháme cukr, pomerančovou a citronovou šťávu. Banány oloupeme a příčně nakrájíme na centimetrové plátky. Dáme do šťávy s cukrem a necháme chvíli odležet. Z mouky,…
Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl. Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme.…
První tři dny použijeme šťávu (měla jsem z vymačkaného pomeranče) a celozrnnou žitnou mouku. Šťávu proto, že přirozeně okyselí prostředí a zabrání tak množení…
Piškoty rozdrtíme v robotu, zalijeme rozpuštěným máslem, pomerančovou šťávou a přidáme kakao. Propracujeme a rozložíme do dortové formy na pečící papír. Pruh pečícího…
Z dijonské hořčice, sušeného rozmarýnu, tekutého medu, olivového oleje, citrónové šťávy, pomerančové šťávy, mletého černého pepře a strouhnutí citrónové i pomerančové…
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Cibuli…
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny a zapneme na program TĚSTO. Mezitím vymačkáme šťávu z pomerančů a pokrájíme meruňky. Dáme do kastrůlku a…
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…
Milujete linecké cukroví a hledáte nějakou originální obměnu tohoto tradičního druhu? Pak rozhodně vyzkoušejte tohle pomerančové, jeho chuť Vás překvapí, je svěží a tak…
Do food procesoru nebo mixéru dejte pomeranč zbavený slupky a pecek, krupicový cukr, šťávu z citronu, vejce, med a rozpuštěné máslo. Vše společně rozmixujte. Jde o to,…
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Mouku smícháme s pomletým pepřem a osolené maso v ní obalíme. Maso vložíme do pekáčku, přelijeme ho rozpuštěným máslem a zakryté pečeme asi 30 minut. Zavařeninu…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Změklý tuk s curem a žloutky ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru smícháme a střídavě s pomerančovou šťávou vmícháváme do pěny.Z bílků…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
9 „nejštíhlejších“ příloh pro rok 2022: Dejte si grusetky, brokolici s parmazánem nebo cuketové citronové špagety!
Karel IV. miloval paštiku a francouzské lahůdky. Octem a kořením se v jeho kuchyni nešetřilo
Bizarní hodování starých Řeků: Solené ryby zapíjeli medovinou, pivo považovali za barbarské