Mrkvové řezy s ořechy

Miquel Kuchař: Miquel

Moučníky , Ostatní, Řezy 5 názorů

Suroviny

Piškot:
-170 g očištěné a najemno nastrouhané mrkve
-110 g najemno umletých ořechů nebo nasekaných ořechů
-3 vejce
-250 g třtinového cukru
-190 g hladké mouky
-1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
-1 a 1/2 lžičky jedlé sody
-200 ml slunečnicového oleje
-1 vanilkový cukr
-1 lžička skořice
-špetka soli
Sýrový krém:
-100 g sýru Philadelphia nebo Lučina pokojové teploty
-60 g moučkového cukru
-50 g měkkého másla pokojové teploty
-1 lžíce pomerančové šťávy nebo citronové šťávy
-1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl.
    Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme. Vejce důkladně utřeme s cukrem. Za stálého míchání postupně přidáváme po dávkách nejdříve olej a pak směs mouky.

  2. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou mrkev a nasekané ořechy (hrst ořechů odložíme stranou na posypání povrchu piškotu). Těsto dobře promícháme.

  3. Těsto dáme do máslem a moukou vysypané (nebo vyložené pečícím papírem) formy nebo hlubokého plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 180ºC asi 30-40 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout.

  4. Sýrový krém: Sýr, změklé máslo, pomerančovou šťávu, moučkový cukr a vanilkový cukr společně vyšleháme šlehačem na nízkých otáčkách po dobu asi 2 minut v hladký krém. Vychladlý piškot potřeme rovnoměrně krémem a posypeme zbylými nasekanými ořechy.

Poznámka

Další obdoba mrkvových řezů, stejné jsem zde nenašel.

Používám kameninový pekáček o rozměrech 31 x 22 cm.

Fotopostup (archiv): http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mrkvové řezy s ořechy

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Tentokrát jsem pekl piškot v dortové formě o průměru 23 cm. Ubral jsem na cukru, místo třtinového cukru jsem dal cukr panela, a mě osobně se zdá že sladí víc než třtinový.
    Po vychladnutí jsem piškot jednou prokrojil a naplnil polovinou krému. Krém jsem dělal z dvojité dávky, jen jsem opět ubral na cukru.

    Odpovědět

  • marmeláda marmeláda(neregistrovaná)

    Já je dělám bez mouky.:-)

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Na normální velký plech + dvojitá dávka krému...to jsme zase tam kde jsme byli:-D. Na takovýto korpus je třeba krmu víc, a nebude ho hóóódne, nýbrž přiměřeně, věř mi:-))

    Odpovědět

  • Miquel Miquel(autor receptu)

    Olga Urvalkova: Kdo má rád hóóódně krému může udělat z dvojté dávky ;-) kdybych to dělal na normální velký plech tak bych zdvojnásobil množství surovin na krém :-)

    Odpovědět

  • Olga Urvalkova Olga Urvalkova

    Toho krému bude určitě málo, radím inspirovat se Afrika řezy:-8.
    Nebo přidat šlehačku...toto je fakt moc málo krému:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: mrkvové řezy mrkvove rezy s orechy ořechovo mrkvové řezy vynikající mrkvové řezy řezy afrika s mrkví mrkvové řezy se smetanovým krémem mrkvový řez mrkvovo ořechové řezy recept na mrkvové řezy mrkvove rezy bez mouky mrkvovy rez s kremem mrkvové řezy s krémem velikonoční mrkvové řezy ořechové řezy mrkvoverezy ořechové řezy s mrkvi mrkvový rezy mrkvový řez s ořechy piskot s orechy a mrkvi mrkvo - ořechové řezy

Zapomněl/a jsem heslo