Holandské mleté řízky
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso smícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a po trochách přidáváme studené mléko, až nám vznikne středně hustá hmota. Ke konci vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý…
Máte-li doma listové těsto, můžete doslova za chvilličku vykouzlit drobné pohoštění. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek…
Recept, který určitě každý zná, ale který nikdy neomrzí. Dozlatova usmažené řízky z mletého masa jsou voňavé díky česneku a nejlépe chutnají s vařenými brambory, nebo…
Štrúdl ze staré chalupy je klasika, která nikdy neztratí své kouzlo. Křehké těsto, voňavá jablka a aromatická skořice vytvářejí dezert, jenž připomíná vůni babiččiny…
Brokolici rozdělíme na růžičky,když budou menší,budou se lépe obalovat. Dáme si vařit vodu do varné konvice a brokolici spaříme.Odložíme,nejlépe na utěrku aby dobře…
Cibuli pokrájíme nadrobno, utřeme česnek, nasekáme petrželku a všechny suroviny smícháme dohromady. Pokud se nám zdá, že strouhanka nestačí, můžeme ještě trochu přidat…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
V kastrolku na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli.Na cibuli přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit.Když se rozvoní a začne tuhnout,…
Karbanátky z červené čočky dokonale nahradí ty masové. Karbanátky jsou rychle hotové a chutnají skvěle teplé i studené. Teplé nejlépe chutnají s bramborovu kaší. Můžete…
Maso umeleme s oloupaným česnekem.Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle. Zasypeme moukou, usmažíme jíšku a přidáme mletou směs masa a česneku. Důkladně…
Pečené nebo smažené kuličky z kořeněného mletého masa, naložené ve sladkokyselém nálevu, vám přijdou k chuti k čerstvému chlebu a džbánku dobře vychlazeného piva. Dejte…
Jednoduché těsto, které je ozvláštněno smetanovým sýrem, který dodá koláčkům vláčnost. Nahoru skvělá ořechová náplň s vůní vanilky a rumu. Už jen zabalit do cukrového…
Doslova bleskové hrnečkové knedlíky připravované bez kynutí, do čtvrthodiny budete mít přílohu k hlavnímu chodu hotovou. Díky použití bezlepkové mouky a housek jsou…
Jídla z jednoho pekáčku se těší veliké oblibě díky malé spotřebě nádobí a nenáročnosti. Brambory provoněné česnekem, zapečené s nivou, příjemně zasytí. Můžete je podávat…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Poctivé zeleninové karbanátky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z cukety či kapusty. Tyhle brokolicové karbanátky s mletým masem a nivou jsou…
Šťavnaté mleté kuličky zapečené s jemně kořeněnými bramborami a zalité smetanou tvoří sytý a lahodný pokrm, který potěší celou rodinu. Ideální večeře do chladnějších dnů…
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
Mleté vepřové maso (bůček nebo plec) dáme do mísy a zalijeme cca 100 ml studené vody. Poté řádně promícháme, aby se maso s vodou dobře spojilo. Přidáme nastrouhaný Gouda…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Rybí karbanátky upečené do zlatova necháme vychladnout.Připravíme nálev a vaříme 5 minut. Nálev necháme vychladnout.Karbanátky skládáme do vhodné nádoby nebo sklenic.…
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno.Přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a vypracujte těsto, které nelepí.Z vypracovaného těsta…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…