Řízky z býčích žláz
Recept ještě nebyl hodnocenŽlázy namočíme přes noc do mléka.Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.Smažíme na sádle a podáváme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žlázy namočíme přes noc do mléka.Pak nakrájíme na silnější plátky, ty posolíme, popř. potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu.Smažíme na sádle a podáváme s…
Maso zbavíme přebytečného tuku a blan. U kloubů nožíkem nařízneme. Posolíme a posypeme česnekovým práškem. Obalíme v trojobalu. Pozvolna smažíme "do zlatova". Podáváme s…
Maso nakrájíme na 1 až 1,5 cm silné plátky, naklepeme osolíme a opepříme. Plátky obalíme ve strouhance, poté v těstíčku (vejce, hladká mouka, hořčice) a hned zprudka…
Bábovka je bezpochyby velmi oblíbený český moučník a peče se snad ze všech možných těst. Toto je verze klasické piškotové bábovky, jejímž mramorováním se chlubí každá…
Droby bez jater umyjeme, dáme do hrnce, zalejeme vodou a uvedeme do varu.Z polévky posbíráme pěnu která se vytvořila, přidáme zeleninu, koření, osolíme a mírným varem…
Platýse osušíme, osolíme a opepříme.Pekáček si vymažeme máslem a poklademe jej kolečky cibule.Na cibuli položíme platýse, posypeme jej strouhankou, podlijeme vínem a…
Cibulové kroužky: 1) Nakrájenou cibuli dáme na 5 minut do studené vody. Poté obalíme v mouce smíchané s kořením. Poté namáčíme do podmáslí s rozšlehaným vejcem, solí a…
Pečené kapustové karbanátky jsou voňavou a lehčí alternativou těch klasických smažených. Kombinují šťavnaté mleté maso s kapustou a česnekem. Výborně je doplní…
Nejprve v míse smícháme ingredience uvedené shora až po strouhanku. Měla by vzniknout nepříliš hutná hmota, která by se špatně balila, ale ani moc řídká, nedala by se…
Upéct jednoduchý jablkový závin z jogurtového těsta podle tohoto receptu zvládne opravdu každý. Na těsto postačí pár surovin. Závin naplníme klasicky jablky, skořicí,…
Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde…
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Netradičním spojením slaného sýrového těsta a sladké ořechové náplně vzniknou koláčky, které si zamilujete od prvního kousku. Jsou křehké, voňavé a skvěle se hodí k…
Tahle bábovka je sázka na jistotu. Nadýchaná, voňavá a vláčná i druhý den. Díky jednoduchému postupu a dostupným surovinám se povede opravdu každému. Skvělá ke kávě,…
Brambory, mrkev, petržel i celer nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou cibulku a zelenou petrželku, vajíčko, prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme a…
Kosti omyjeme a dáme do hrnce vařit. Mrkev, celer a petržel (množství dle potřeby), nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme do hrnce ke kostem. Přidáme cibuli na…
Pokud máte rádi smažený sýr, pak vám jistě zachutnají i tyto sýrové karbanátky. Přípravu zvládne i začátečník, protože je vskutku jednoduchá. Sýr můžete vybrat podle…
Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je…
Vepřenky jsou vlastně karbanátky z mletého masa. V tomto receptu smícháme mleté maso s kořením, vejci, trochou smetany a strouhankou a tvoříme placky. Ty poté pečeme na…
Smažené květákové karbanátky s mletým masem, provoněné majoránkou, zachutnají snad každému. Když k nim navíc připravíte hebkou bramborovou kaši a okurkový salát, máte o…
Pokud k obědu připravíte dozlatova usmaženou kuřecí kapsu, naplněnou šunkou a aromatickou nivou, určitě nešlápnete vedle. Této dobrotě neodolá nikdo z vašich strávníků.…
Vepřové řízky mají tendenci být tužší, zejména ty z krkovice nebo kotlety. Nezkušené kuchařky to může odradit, ale nebojte se. Máme pro vás recept na utopené řízky,…