Křupavý lilek z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavý lilek z trouby je zdravou alternativou ke smaženým pochoutkám, která vás překvapí svou chutí i texturou. Plátky lilku pečené do zlatova jsou dokonalým spojením…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavý lilek z trouby je zdravou alternativou ke smaženým pochoutkám, která vás překvapí svou chutí i texturou. Plátky lilku pečené do zlatova jsou dokonalým spojením…
Pokud si s kapustou zatím moc nevíte rady, připravte karbanátky. Šťavnaté a dobře ochucené placičky z kapusty a masa jsou velmi chutné. Můžete je usmažit, nebo ve…
Vajíčka vyšľaháme so soľou, vínom a múkou na hladké cestíčko. Knedľu narežeme na 1 cm hrubé plátky, obalíme v cestíčku, strúhanke a na horúcom oleji vyprážame z oboch…
Na olivovem oleji zesklovatet salotku a cesnek, pridat strouhanku, vsypat musle, zalit vinem a vyvarem, opeprit, osolit, prikryt poklickou, varit. Po 3 minutach …
Kostky filé necháme rozmrazit, osušíme a pokapeme citronem. Osolíme a necháme pár minut odpočinout. Smícháme vejce s jogurtem, česnekem a pepřem. Filé namočíme do…
Pastýřská cuketa je zdravější verzí tradičního pastýřského koláče, kde se svěžest cukety snoubí s bohatou náplní a křupavou sýrovou krustou. Je snadná na přípravu a…
Smažené králičí řízky nakládané do česneku a cibule mají výraznou chuť a potěší i ty, kteří nemají králíka zrovna v oblibě. Naložení masu velmi svědčí, je křehké a…
Bratislavské rohlíčky neboli "bajgle" se pekly již v mládí našich prababiček a dokonce i za Rakouska-Uherska. Jemné pečivo z kynutého těsta, vonící máslem a ořechovou…
Chystáte slavnostní pohoštění? Připravte jedlé květinové aranžmá – kombinaci řízků, oblíbeného bramborového nebo vajíčkového salátu, zdobené plátky šunky a trvanlivého…
Tento pokrm z cukety vypadá opravdu působivě a jeho příprava je velmi snadná. Vydlabanou kulatou cuketu naplníme směsí klobásy, sýra, bazalky a strouhanky, přidáme vejce…
Úžasný způsob jak obyčejnou karbanátkovou směs povýšit na lahodný chuťový zážitek. Vhodně zvolené ingredience a barevnost přísad na talíři potěší naše oko a zvýší naší…
Sýrové koule smažené v trojobalu z kukuřičných lupínků jsou skvělým předkrmem. Výborně chutnají samostatně s tatarkou nebo jiným dipem. Pokud je doplníme o čerstvý…
Z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Cukr, žloutky a olej šleháme 5 minut, poté střídavě přišleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Lehce vmícháme vařečkou…
Pokud patříte do okruhu lidí, kteří s oblibou navštěvují severský obchodní řetězec, aby ke konci pěší tůry kolem nábytku zasedli k talíři kuliček, tak už nemusíte nikam…
Poctivý moučník jako od babičky. Nadýchané těsto s cuketou, osvěžující malinová marmeláda, šťavnaté ovoce a pudinkový krém tvoří lahodný zákusek, který potěší každou…
Máte doma cuketu a nevíte, co s ní? Připravte si rychlé a voňavé cuketové placičky s nivou, česnekem a jarní cibulkou. Stačí pár surovin a na pánvi vykouzlíte skvělé…
Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící…
Bramborovou kaši dáme do mísy, přidáme vejce, rozmícháme a zahustíme moukou. Do jiné nádoby nasypeme strouhanku. Lžící nabíráme bramborovou hmotu a pokládáme do…
Díky jemné chuti můžeme květák připravovat na mnoho způsobů. Tentokrát ho připravíme netradičně. Ukryjeme ho pod vrstvu mletého masa, plátkového sýra a vše zakončíme…
Bábovka je velice oblíbeným a tradičním moučníkem české kuchyně. Existuje mnoho různých receptů. Jedním z nich je také tento na snadnou, ale chutnou bábovku. Ústřední…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Syrový květák rozmixujeme na kaši. Přidáme vejce, sýr a koření. Zpracujeme a přidáme strouhanku.Hned tvoříme kuličky a ukládáme na plech s pečícím papírem. Pečeme na 200…
Do voňavých houbových karbanátků použijeme koupené žampiony nebo houby nasbírané v lese. Houby podusíme, přidáme namočený rohlík, vejce a koření. Z hmoty pak tvarujeme…