Plnene papriky masem a ryzi

Corall+Emmy 30.9.2006 Kuchařka:

Doba přípravy: Priprava- 30 minut, vareni -60minut 6-7 porci,zalezi podle hladu Mleté maso 9 názorů

57
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Suroviny

7-8 červených paprik
Nyní v akci
500 gramu mletého hověziho masa
2 cibule nakrájene na jemné kostičky
Nyní v akci
Petrželka nakrájená najemno- svazek
3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
7-8 lžic rýže
3 lžice strouhanky
sůl podle potřeby a chuti
Na omačku:
2 malé kelímky rajčatového protlaku
2 sklenice vody
2 lžíce cukru
2 strožky česneku
1 bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si papriky na naplnění, omyjeme je,odřízneme vršek tak abysme měli čepku na zaklapnutí, vyjmeme dužinu i se semínky a omyjeme. Takhle připravíme všechny papriky.

  2. Do mísy dáme rýži a zalijeme studenou vodou a necháme tak půl hodiny.

  3. Mezitím smícháme maso,cibuli,petržel,olej, česnek, a nakonec rýži a osolíme podle chuti a ke konci strouhanka a pořádně promíchat.

  4. Papriky naplníme masovou náplní do 2/3 papriky, netlačit tu náplň do všech koutů, poněvadž po vaření by to bylo tuhé a zároveň rýže se vařením nabobtná a ta potřebuje též místo.

  5. Do kastrolu kde se vejdou všechny papriky, vložíme rajčatový protlak, vodu, cukr, bobkový list a česnek a promícháme a dáme vařit až do varu.

  6. Poté ztlumíme a vložíme papriky a vaříme na mírném plameni hodinu. Dobrou chuť.

Poznámka

Je to izraelsky recept, co jsem dostala od tchyne a je vyborny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plnene papriky masem a ryzi

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Moc dekuju:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Corall+Emmy 30.9.2006:Máš to moc hezky připravené:-p+:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pěkný receptík, :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Oto- Verim ze vase smes z veproveho masa je vyborna ale ja ziji v Izraeli a veprove maso se tu neji ponevadz neni KOSHER-ciste.

    Proto se tu delaji naplne bud z hoveziho masa anebo z ovciho.

    A muzete mi verit ze ty naplne nejsou suche, tezke a jsou vyborne.

    Odpovědět

  • Ota Ota

    Plněné papriky si připravuji na zimu tak, že je naplním masovou směsí a zamrazím. V mrazáku máme cca 60ks. Nepoužívat ale směs s hovězím masem, jen jiště vepřové, bez koření, strouhanky a dochucovadel. Je to možná trochu mdlé, ale to spraví omáčka.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Corall, dělám velmi podobně a máme je rádi, někdy vynechám rýži a dám jí jen jako přílohu. Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • bubutop bubutop

    vypadají krásně a mám na ně chuť:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:to bude dobrůtka..:-*vyzkouším ráda tento způsob

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo