Plnene papriky masem a ryzi

Corall+Emmy 30.9.2006 Kuchařka: Corall+Emmy 30…

Doba přípravy: Priprava- 30 minut, vareni -60minut 6-7 porci,zalezi podle hladu Mleté maso 9 názorů

Suroviny

7-8 červených paprik
500 gramu mletého hověziho masa
2 cibule nakrájene na jemné kostičky
Petrželka nakrájená najemno- svazek
3 lžíce oleje
4 stroužky česneku
7-8 lžic rýže
3 lžice strouhanky
sůl podle potřeby a chuti
Na omačku:
2 malé kelímky rajčatového protlaku
2 sklenice vody
2 lžíce cukru
2 strožky česneku
1 bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si papriky na naplnění, omyjeme je,odřízneme vršek tak abysme měli čepku na zaklapnutí, vyjmeme dužinu i se semínky a omyjeme. Takhle připravíme všechny papriky.

  2. Do mísy dáme rýži a zalijeme studenou vodou a necháme tak půl hodiny.

  3. Mezitím smícháme maso,cibuli,petržel,olej, česnek, a nakonec rýži a osolíme podle chuti a ke konci strouhanka a pořádně promíchat.

  4. Papriky naplníme masovou náplní do 2/3 papriky, netlačit tu náplň do všech koutů, poněvadž po vaření by to bylo tuhé a zároveň rýže se vařením nabobtná a ta potřebuje též místo.

  5. Do kastrolu kde se vejdou všechny papriky, vložíme rajčatový protlak, vodu, cukr, bobkový list a česnek a promícháme a dáme vařit až do varu.

  6. Poté ztlumíme a vložíme papriky a vaříme na mírném plameni hodinu. Dobrou chuť.

Poznámka

Je to izraelsky recept, co jsem dostala od tchyne a je vyborny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 104 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Plnene papriky masem a ryzi

  • Moc dekuju:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Corall+Emmy 30.9.2006:Máš to moc hezky připravené:-p+:yes::-K

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pěkný receptík, :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Oto- Verim ze vase smes z veproveho masa je vyborna ale ja ziji v Izraeli a veprove maso se tu neji ponevadz neni KOSHER-ciste.

    Proto se tu delaji naplne bud z hoveziho masa anebo z ovciho.

    A muzete mi verit ze ty naplne nejsou suche, tezke a jsou vyborne.

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Plněné papriky si připravuji na zimu tak, že je naplním masovou směsí a zamrazím. V mrazáku máme cca 60ks. Nepoužívat ale směs s hovězím masem, jen jiště vepřové, bez koření, strouhanky a dochucovadel. Je to možná trochu mdlé, ale to spraví omáčka.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Corall, dělám velmi podobně a máme je rádi, někdy vynechám rýži a dám jí jen jako přílohu. Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • bubutop bubutop

    vypadají krásně a mám na ně chuť:-K:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:to bude dobrůtka..:-*vyzkouším ráda tento způsob

    Odpovědět

Tématické fráze: plnene papriky s ryzi plnene papriky masova napln do paprik plněné prapriky jak připravit plněné papriky plněné papriky mletým masem do mrazáku plněné papriky do mrazáku plněné papriky hovězím masem plnene papriky masem plnene papriky s mletym masem a ryzi plněné papriky rýží plněné papriky na zimu plnene papriky jsou tuhe mail as-bud.pl loc:cz jak připravit plněne papriky na zimu plnene papriky z ryzi jak připravit plněné prapriky na zimu recept plněná paprika paprika plnena s ryzi plněné papriky s mletým a rýží do mrazáku

Zapomněl/a jsem heslo