

Domácí rybí karbenátky
Suroviny
- Ryby ( karas, cejn)
- mleté maso mix
- vejce
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- majoránka
- drcený česnek
- koření na ryby
- Strouhanka
- olej
- ocet
- Deko
Postup přípravy receptu
Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku. Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane nějaká ta kostička - v nálevu se dokonale rozloží a ve finále žádnou nenajdete.
Na 2 kg ryb dávám 1 kg masové směsi na karbenátky, 2 vejce.
Namleté ryby smícháme s masovou směsí, vejcem a ostatním kořením. Dosolit dle chuti.
Z připravené směsi dělám kuličky, šulky, nebo karbenátky, které obalím ve strouhance a usmažím ve fritovacím hrnci.
Nechám vychladnout a mezitím si připravím nálev - podle návodu z Deka (jako nálev na okurky).
Do vymytých sklenic na zašroubování skládám vychladlé karbenátky, zaleju horkým nálevem tak, aby karbenátky byly ponořené, pevně uzavřu víčko a otočím dnem nahoru. Takto otočené nechám do vychladnutí.
Karbenátky se nechají 3 - 4 týdny uležet ve spíži a pak už můžete hodovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí rybí karbenátky
-
Já z té karbanátkové hmoty uválím testo 1.5 - 2cm silné a sklenící
ve které budou naloženy vykrajuji. Vzduch ve sklenici karbanátek vytlačí a velikost karbanátků je přesně taková, aby se tam pak pěkně po upečení naskládaly -
Bavlnko, moc tímto děkuju za rybí dárek, posílám bodík a obrázky
a aby nedošlo k omylu.. to je dílo Haničky, moje jen foto a plný břichale nesníst, by byl hřích
výborné, v žovotě jsem rybí karboše nejedla a je to lahoda
Hani, díky -
zbožňuju rybí karbenátky a tyhle vyzkouším
bodíka a chvála
-
Haničko
bod už tam je
jsem hlava děravá
No a teď mi nezbývá,než čekat na větší přísun ryb
-
Aničko...má to podobnou chuť jako pečenáče
-
Jestli toto chutná jako pečenáče,které máme doma moc rádi a v obchodě jsou celkem drahé
,tak ukládám abodík posílám už teď
+
-
Veliká mňamka...