Hrachová polévka s hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenKrémová hrachová polévka s mrkví, sterilovaným hráškem a česnekem zahřeje i zasytí. Klíčky z mungo fazole dodají spoustu vitamínů a živin. Příprava polévky je snadná, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 39,00 g |
| Sůl | 100,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Krémová hrachová polévka s mrkví, sterilovaným hráškem a česnekem zahřeje i zasytí. Klíčky z mungo fazole dodají spoustu vitamínů a živin. Příprava polévky je snadná, a…
Špek nakrájíme na malinkaté kostičky (lépe se vypeče). Mrkev očistíme a nakrájíme na tenčí půlměsíčky, petržel a celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Obě…
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, v mezičase si nakrájíme veškerou zeleninu. Na rozehřátém másle nejprve zpěníme cibulku i s natí, přidáme rajčátka a cuketu a necháme je…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Přidáme flavdrops a postupně zamícháváme kokos.Na plechu vyloženém pečícím papírem tvarujeme směs do tvaru sušenek.…
Francouzský slaný koláč quiche je velice chutný a opravdu sytý. Existuje spousta různých náplní, ale mezi jednu z těch nejlepších patří kombinace brokolice, špenátu se…
Očištěnou mrkev nakrájíme na špalíčky.Přidáme lžičku soli, agávový sirup, olej a zalijeme asi 150 ml vroucí vody.Přiklopíme a dusíme asi 10 minut.Vmícháme šťávu z…
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Do misky dáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, přidáme sýr ricottu, změklé máslo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vidličkou vše rozmačkáme a podle chuti osolíme,…
Brambory si uvařím, postrouhám na jemno a s vejcem a moukou utvořím těsto. Rozválím si plát a vykrajuji trojúhelníčky, které naplním směsí ze špenátu (špenát mražený…
Nejdříve do mixéru vložíme slunečnicová semínka a dýňová semínka. Rozemeleme je tak, až jsou z nich malé kousky. Z mixéru odebereme jednu polévkovou lžíci semínek a…
Ryby opláchněte ve vodě a zbavte je případných nečistot.Podélně je nařízněte, abyste dovnitř mohli vložit další suroviny.Citron nakrájejte na tenké plátky, česnek…
Sušená rajčata mají výraznější chuť než ta čerstvá a jsou mírně slaná. Připravit z nich můžete třeba pomazánku s vlašskými ořechy, dochucenou dýňovým chlebem. Podávat ji…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
Všechny suroviny nasypte do mixéru a rozmixujete je dohladka. Pomazánku podávejte s opečeným nebo čerstvým chlebem.Pokud pomazánku nespotřebujete celou, přendejte ji do…
Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší…
Květák rozebereme na růžice, vzhledem k tomu, že se před pečením nepředvařuje, velké růžice rozkrájíme na menší kusy. Žampiony rozpůlíme, velké rozkrojíme na 3 díly…
Dýni nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 30-35 minut.Část upečené dýně odložíme…
K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.Lososa osušíme, osolíme a zakápneme…
K bramborům přidáme sůl, studenou smetanu a petržel. Vše lehce promícháme vařečkou, aby se brambory obalily, udržujeme v teple.Lososa osušíme, osolíme a zakápneme…
Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší, zahustíme lněným semínkem.Nameleme mák a…
Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší, zahustíme lněným semínkem.Nameleme mák a…
Recept jsem dostala od kamaráda, v originále je tuřín strouhaný nahrubo a nevařený. Mě se po zakoupení zdál dost tvrdý, tak jsem jej uvařila. Syrový chutná podobně jak…
Nejdříve jsem si játra umyla. Nakrájela jsem velké kousky na menší a dala je do kastrolu, kde jsem je osmahla na másle s cibulí. Přidala jsem zbytek koření, drcený…