

"Hit internetu" Smetanová jarní pomazánka
Suroviny 8 porcí
- 380 g smetanového jogurtu
- 100 g smetany ke šlehání (40%)
- 10 g čerstvé pažitky
- 5 malých ředkviček
- mořská sůl
- čistá utěrka
- cedník
Postup přípravy receptu
Do větší mísy vyklopte jogurt a přilijte 100 g (asi půl kelímku) smetany ke šlehání. Pořádně promíchejte.
Cedník si vyložte čistou utěrkou a postavte ho do vyššího hrnce tak, aby se dno cedníku nedotýkalo dna hrnce.
Do utěrky vyklopte jogurtovou směs a přikryjte ji volnými cípy, aby byla úplně zakrytá.
Na takto připravený smotek z utěrky položte závaží (já použila svůj úderný kameninový hmoždíř, ale klidně zvolte i čistý kámen, nebo velkou konzervu).
Celý cedník i s hrncem pořádně omotejte potravinovou fólií a uložte do lednice alespoň na osm hodin pořádně odležet (nejlépe přes noc).
Odkapanou směs přesuňte do mísy a podle chuti osolte čerstvě mletou himalájskou solí.
Pažitku si nakrájejte na drobno a přidejte do smetanového základu.
Ředkvičky nastrouhejte na jemno, pořádně z nich vymačkejte vodu a přisypte do pomazánky.
Vše poctivě promíchejte a můžete podávat.
Poznámka od kuchařky
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný fotopostup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/smetanova-jarni-p...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu "Hit internetu" Smetanová jarní pomazánka
-
no mně to príde faktyčki víbořné á je to ke šemu origínálně,dékujym K@tka, Ordel,mílujý té pomázankú
-
Dobrá pomazánka,ale žádný hit internetu to není
-
výsměch internetu
-
lenka: no jo, tenhle recept jsem sem zadávala v r. 2010...
-
Zase někdo objevil Ameriku
-
"Hit internetu" tady je už nějakou dobu.Takže nic nového.