Makový RAW závin bez ořechů

Petra Rybova Kuchařka: Petra Rybova

Moučníky , Záviny, rolády 2 názory

Suroviny

2 hrnky 2-3 dny naklíčené pohanky nebo alespoň 1 hodinu namočené. (naklíčená je více výživnější...záleží jak spěcháte )
1/2 hrnku lněného semínka
2 lžíce nepraženého kakaa
1 lžička skořice
2 lžíce sladidla např.med, datlová pasta....
špetka himalájské soli
Maková náplň:
3/4 až 1 hrnek máku
citronová kůra
1 hodně zralý banán rozmačkaný vidličkou
skořice
špetka himalájské soli
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku rozmixujeme a zahustíme mletým lněným semínkem, přidáme vše ostatní a zpracujeme v tvárné těsto. Pokud je řidší, zahustíme lněným semínkem.

  2. Nameleme mák a smícháme se všemi ingrediencemi na makovou náplň.

  3. Těsto rozválíme mezi strečovou folií, rozetřeme makovou náplň a svineme.
    Tato roláda je decentně sladká a někdo třeba dosladí. Lněné semínko po namletí má tendenci rychle žluknout a proto po nakrájení ji opatrujte v mrazáku. Pokud ji nehodláte sníst celou hned.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makový RAW závin bez ořechů

Tématické fráze: raw makovy zavin veganský makový závin raw roláda raw závin veganský makový ořechový závin raw makova roláda makovy raw zavin makový závin s pohankou veganský závin makovy zavin raw banán se lněným semínkem mletým rychlá maková nápln bez bez vážení makovy závin z pohanky raw makovy kolac raw makový raw rolada s mákem makovy kolac se lnenymi seminky datlová pasta a mák recepty makový závin vegansky