Pikantní minestrone s česnekovými krutony

honzam Kuchař: honzam

Doba přípravy: 40 min. 6 porcí Polévky 0 názorů

To není mandala, to je Minestrone
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

2 lžičky olivového oleje
1,5 litru silného hovězího bujónu nebo vývaru
80 g másla
1 červená cibule s natí
menší kousek (asi 60 g) celeru
1 šálek mražené zeleniny s kukuřicí
1 kořínek petržele s natí
3 – 4 štíhlé kořínky karotky
2 hrsti fazolových lusků
zelené části ze dvou pórků
2 italská rajčata bez jader
kousek kůry z Parmazánu
1 konzerva (400 g) bílé fazole ve slaném nálevu
1 hrst rýže
2 větší stroužky česneku
pepř
růžová himalájská sůl (s devíti bylinkami Devět sil – (fa Cereus)
špetka šafránu
nasekaná čerstvá petrželka
pažitka
bazalka
3 plátky česnekového chleba nakrájíme je na větší kostky
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Na množství ingrediencí a surovin to vypadá složitě, ale je to hned – stačí, když si vše připravíte dopředu a pak necháte v hrnci uvařit.

  2. Napřed na zahřátý olej a máslo dáte zesklovatět cibulku a 1 stroužek česneku posekaný na velmi drobné kostičky, pak přidáme pokrájenou všechnu zeleninu (lusky jsem ponechal celé), kromě rajčat, a přidejte do hrnce hrst rýže, pokrájenou kůru z Parmazánu a v ½ šálku vlažné vody rozpuštěnou špetku šafránu.

  3. Když je vše měkké (hlavně rýže), dokončíme tak, že vsypeme nakrájená rajčata, vylijeme do hrnce obsah konzervy s fazolemi i nálevem, ještě několik minut (cca 5) povaříme a odstavíme. Nasypeme do polévky jemně posekané zelené natě (petrželku, pažitku, cibuli a bazalku).

  4. Podáváme na talíři nebo v polévkové misce s krutonky z česnekového chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní minestrone s česnekovými krutony

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo