Ježečkový lilek
Recept ještě nebyl hodnocenLilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným…
Z cukru, droždí a trochy vlažné vody připravte kvásek. Až vzejde, zamíchejte jej do ostatních surovin a vypracujte v míse hladké těsto (pozor, je trochu tužší, takže se…
Lilek nakrájíme podélně přibližně na 1 cm silné plátky. Každý plátek z obou stran lehce nasolíme a necháme asi 20 minut až půl hodiny vypotit.Když je lilek vypocený,…
Fazole namočíme do vody na 4 hodiny.Na sádle restujeme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme.Přidáme pokrájená rajčata bez slupky a protlak a …
Tradiční velikonoční nádivka je prvním jídlem po ukončení velikonočního půstu. Proto by měla být vydatná, sytá a plná uzeného masa, vajec a bylinek. Pokud nemáme formu…
Rohlíky nakrájíme a usušíme v troubě. Smícháme usušené rohlíky s uzeným masem, přidáme mouku a v mléce rozmíchaná vejce, sůl, pepř a špetku muškát. květu. Na sádle…
Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.Na oleji mäso prudko orestujeme, kým sa nezatiahne, podlejeme 2 dl vody a zakryté podusíme 5…
Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a dobre premiešame.Na oleji mäso prudko orestujeme, kým sa nezatiahne, podlejeme 2 dl vody a zakryté podusíme 5…
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější…
Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky,osolíme,okořeníme ďábelským kořením,opepříme a přidáme sojovou omáčku, když je hezky dozlatova,přidáme ananas bez šťávy a…
Příprava marinády: Šťávu z obou citronů smícháme s pepřem, chili kořením, hořčicí a olejem a pečlivě promícháme. Přidáme ještě 1 papriku, 1 mrkev, které nahrubo…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Nejlépe den předem vařené brambory jemně nastrouháme nebo pomeleme, přidáme mouku, trošku soli, vejce a vypracujeme bramborové těsto. Můžeme použít i hotové bramborové…
Se začátkem léta nastává také období, co s cuketami. V tomto receptu přinášíme skvělý tip na jejich zpracování v muffiny. Můžete je podávat jako svěží večeři nebo jako…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Kapustičky lze buď nesnášet od školní jídelny, nebo mít štěstí a potkat recept podobný tomuto. Nesmí být rozvařené, naopak mají být příjemně nasládlé a křupavé. Chuť je…
K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo.…
Pánev nasucho zahřejte. Vejce rozklepněte do mísy a podle chuti osolte. Do pánve dejte máslo a až se rozpustí, vlijte vejce. Při střední teplotě za stálého míchání…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí…
Tento výborný salát je plný chutí a navíc dobře zasytí. Připravíme ho z kuskusu, vařeného květáku, brokolice a grilovaného sýra. Do salátu přidáme i opražená semínka a…
Jednoduché, chutné a velice nápadité je toto pohoštění, které připravíme z mletého kuřecího masa. Na plátek bagetky je položena osmažená placka, kterou dochutíme pálivou…
Uzená kachní prsa jsou opravdová lahůdka. Jejich delikátní chuť dobře vynikne v kombinaci s bramborovými noky a dušeným zelím. Zelí obarvíme šťávou z červené řepy, tím…