Hlíva ústřičná na víně s celerovým pyré
Recept ještě nebyl hodnocen1) Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji, dokud se nezačne zabarvovat do hněda a ztratí křehkost. 2) Hlívu rozkrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji, dokud se nezačne zabarvovat do hněda a ztratí křehkost. 2) Hlívu rozkrájenou…
1) Na pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka a orestujte na oleji, dokud se nezačne zabarvovat do hněda a ztratí křehkost. 2) Hlívu rozkrájenou…
Na rozpuštěném másle osmažíme na proužky nakrájený pórek. Přidáme česnek nakrájený na maličké kousky a opražíme. Nerestujeme moc dlouho, aby česnek nezhořkl, stačí 1-2…
Maso nakrájíme na malé proužky, cibulí na kostičky. Všechny ingredience (i maso a cibuli) smícháme a dáme do lednice. Necháme do druhého dne odležet. Na pánvi…
Pro ty z vás, kteří úplně nefandí klasickému hamburgeru, máme skvělý tip. V tomto receptu je místo masové placky použit grilovaný hermelín s bylinkami. K hermelínu pak…
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.Přivedeme k…
Na oleji restujeme cibulku do hnědé barvy. Přidáme osolené a opepřené maso, nakrájené na kostky. Opečeme maso ze všech stran a zaprášíme červenou paprikou. Ještě krátce…
Maso nakrájíme na větší kousky a dáme do uzavíratelné nádoby. Osolíme, opepříme, přidáme česnek, mletou papriku, sezamová semínka, sójovou omáčku a olej. Promícháme,…
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a vymísíme pružné těsto, které necháme nakynout (přibližně hodinu).Vykynuté těsto…
Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, nastrouhaný sýr a promícháme. Případně ještě dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, česnekem, bylinkami.…
Plátky chleba tence potřeme máslem a opečeme z obou stran na suché pánvi do křupava. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a taktéž pórek.Rozpustíme kousek másla a žampiony…
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle a již nastrouhané poklademe na rozpálenou pánev (někdo použije sádlo/olej, já smažím na teflonu bez tuku), záměrně jsem neuvedl…
Hledáte alternativu bramborového salátu? Vyzkoušejte tento lehký a svěží salát z vařených brambor s restovaným zeleným chřestem. Celý salát pak skvěle doplní máslová…
Maso vložíme do mísy, vmícháme vejce, asi 3 lžíce strouhanky, sušená rajčata nakrájená na kousky, jarní cibulky nakrájené na kolečka, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a…
Do kastrůlku dáme vodu, cukr, sůl a ocet a necháme přejít varem. Odstavíme ze zdroje tepla, necháme mírně vychladnout a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme cca 10…
Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme. Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme.Zalejeme…
Maso nakrájíme na menší plátky, osolíme a opepříme. Do misky dáme hořčici, přidáme rozetřené stroužky česneku, přihodíme maso a vše dobře promícháme. Odložíme do…
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Připravíme kvásek na knedlíky - vlažné mléko, lžička cukru, lžička mouky a kvasnice. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Potom zapracujeme do mouky a vypracujeme…
Připravíme marinádu na maso, bylinky jsou nejlepší čerstvé, posekané.Maso potřeme marinádou a necháme v chladu odpočinout. Mezitím na kostičky pokrájíme cibuli a česnek,…
Ingredience na marinádu smícháme, vložíme maso a necháme v lednici nejlépe do druhého dne.Připravíme těsto na palačinky, aby nebylo husté, ale spíše tekoucí a usmažíme…
Ingredience na marinádu smícháme, vložíme maso a necháme v lednici nejlépe do druhého dne.Připravíme těsto na palačinky, aby nebylo husté, ale spíše tekoucí a usmažíme…
Růžičky brokolice očistíme, stonky oloupeme a rozdělíme, rovněž tak růžičky. Stroužky česneku oloupeme a rozčtvrtíme. Blanšírujeme brokolici asi 1 minutu ve vařící vodě.…
Zapneme troubu na 190° C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům…