Celerový krém se špaldou
Recept ještě nebyl hodnocenNamočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
Zelí propláchněte vodou, kyselé zelí nechte 10-20 minut stát ve vodě ať se sníží kyselost. Vymačkejte z něj vodu a dejte stranou. Slaninu nakrájejte na kostky, na kůži…
Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly. Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Rýži důkladně propláchneme a dáme vařit dle našich zvyklostí.Šalotku nakrájíme na kroužky, kapii na kousky.V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme šalotku a kapii,…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
Uvítali byste odlehčenou rychlou pomazánku? Zkuste oživit sýrovo - tvarohovou pomazánku naklíčenými semínky. Ať již mungo, řeřicha, či jiné dostupné výhonky, všechny…
Zaděláme si těsto buď klasicky, nebo v pekárně. Po vykynutí promačkáme, vytvoříme kuličky a z nich vyválíme placky. Každou placičku potřeme máslem a posypeme cukrem se…
Slané koláče mají široké využití, hodí se jako praktická svačina na cesty i jako pohoštění pro přátele. Tento koláč zaujme voňavou náplní z lesních hub a díky smetaně je…
Slané koláče mají široké využití, hodí se jako praktická svačina na cesty i jako pohoštění pro přátele. Tento koláč zaujme voňavou náplní z lesních hub a díky smetaně je…
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek.Po vzejití přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Rozdělíme na vále na 12 dílů a vytvoříme bulky, které přendáme na…
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
Vepřové maso patří mezi stálice české kuchyně. Připravte z libové a chutné pečeně plněné kapsy. Jsou marinované v jogurtu a uvnitř se pojí chutě pikantní hořčice, křenu…
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mléko přivedeme k varu a ihned odstavíme. Ještě horké brambory šťouchadlem rozmačkáme, dosolíme,…
Rychlé nekynuté knedlíky oceníte ve dnech, kdy nemáte moc času a nebo se vám nechce trávit v kuchyni celé dopoledne. Knedlíky jsou plněné čerstvými jahodami, posypané…
Do hrnca dáme tenké plátky údenej slaniny a ked sa z nej vypečie tuk, opečené plátky vyberieme. Na tuku zo slaniny orestujeme cibuľu, pridáme tymián, čučoriedky, cukor,…
S těmito rýžovými karbanátky si přijdou na své i vegetariáni. Snadno do nich spotřebujete zbytek vařené rýže a vytvoříte z ní úplně nové chutné jídlo. Díky čerstvým…
Uvařené brambory jemně nastrouháme, rybu nakrájíme na malé kousíčky nebo rozmělníme vidličkou. Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme těsto tuhé tak, aby se…
Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 min. důkladně prohníst.…
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a…
Brambory umyjeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Zároveň připravíme zálivku. Víno vlijeme do kastrůlku, přidáme jemně nakrájené bílé části cibulek, cukr a sůl a…
Očistené a pokrájané huby podusíme na oleji, zalejeme vodou - vývarom, osolíme, okoreníme, varíme, pridáme pokrájané lusky. Pred koncom do polievky vhadzujeme lyžicou…