Švestková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,25 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,45 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,50 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Sušené švestky jsou bohaté na vlákninu a živiny prospěšné našemu tělu. V naší kuchyni mají široké vyžití. Sladkou variantou je švestkové ořechové cukroví, kde se švestky…
Bábovka je vděčný recept, pokud chcete pohostit nedělní návštěvu. Upečená je raz dva, provoní váš domov a přinese tu správnou, hřejivou atmosféru. Bábovka v kombinaci…
Nejdříve spaříme švestky v horké vodě, aby změkly, přecedíme a necháme na sítu okapat.Potom je vypeckujeme, pokud nemáme již bez pecek.V hrnečku rozpustíme máslo,…
Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři.Každý dílek rozválíme na…
Vychutnejte si sladký a aromatický domácí džem s příchutí skořice, který spojuje šťavnaté ovoce s teplým kořeněným nádechem. Tento lahodný džem je ideální na pečivo, do…
Připravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Švestky grilované ve slanině jsou skvělou chuťovkou na oslavu nebo posezení u grilu. Pokud je den předem namočíte v alkoholu, příprava je pak velmi rychlá a snadná.…
Milujete vánočku suchou, s máslem i marmeládou? A co zkusit tento rok černou omáčku plnou oříšků, švestek, rozinek a s vůní skořice a perníku? Je to dokonalý předkrm…
Ovesné vločky nasypeme do mísy, stejně tak kokos, pokrájené sušené švestky, kousky ořechů, skořici a pomerančovou kůru.K sypkým přísadám přidáme nastrouhaná jablka a…
Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří…
Kousky kuřecího masa prokládané švestkami a napíchané na špejli vytvářejí efektní „hada“, který zaujme na první pohled. Sladko-slaná kombinace chutí potěší na grilu, v…
Spojení slané chuti masa a sladké chuti švestek je vskutku lahodné. Přesvědčit se o tom můžete s pomocí tohoto snadného receptu. Pro rodinu tak připravíte chutný oběd z…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Švestky si namočíme v rumu (já je namáčím tak měsíc dopředu). Namočené švestky přelijeme do cedníku a necháme okapat, do každé švestky vložíme jednu oloupanou mandli a…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Polovinu šunky nakrájíme na dlouhé hranolky a prošpikujeme s nimi na několika místech maso. Česnek oloupeme, jeden stroužek si odložíme, ostatní stroužky podélně…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Nadýchané domácí buchty plněné šťavnatými švestkami a jemně křupavými mandlovými lupínky skvěle zpříjemní víkendové posezení i slavnostní chvíle. Díky voňavému kynutému…
Přílohové červené zelí vylepšené o jablka a sušené švestky se skvěle hodí ke kachně, ale vychutnáte si ho i s jinými druhy masa a uzenin. Jeho příprava je velmi snadná a…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…