Slepice z plzeňské krčmy

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 38 názorů

Suroviny

1 slepice uvařená skoro do měkka
4 velké PL švestkových povidel
10 sušených švestek
150 g slaniny
2 bobkové listy
6 kuliček jalovce
(1/2 l slepičího vývaru)
1 kyselé jablko
olej
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slepici si naporcujeme na jednotlivé díly, které opečeme zprudka v pekáčku na oleji.

  2. Vyjmeme a přidáme nakrájenou slaninu.

  3. Opečeme, přihodíme posekané švestky, bobkový list, jalovec, vmícháme povidla a zalijeme trochou vývaru. Necháme probublat a přidáme maso.

  4. Přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C.

  5. Podle potřeby podléváme vývarem tak, aby se nám vytvořil dostatek husté šťávy.

  6. Asi 15 min před dokončením odkryjeme, přidáme nakrájená jablka a dopečeme kůrčičku.

  7. Podávala jsem s bramborovými šiškami a zelím.

Poznámka

Podobnou úpravu jsem jedla v jedné plzeňské staročeské sladovně, ale jednalo se o divokou kachnu. Ovšem musím říct, že slepice je naprosto srovnatelná. Určitě možno upravit z jakékoliv drůbeže i bažanta. Slepici je nutné, narozdíl od ostatní drůbeže, předem trochu povařit, aby změkla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 454 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slepice z plzeňské krčmy

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    vybusna:Mini, jsem moc ráda, že jsi zrovna ty tohle vyzkoušela, že tě recept na FB zaujal. Díky moc za fotky a zprávu;-):-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    Tento recept som mala ulozeny na vyskusanie a dnes prisiel jeho cas. Pouzila som sliepku uvarenu v polievke, takze som uz nemusela dopekat do makka a mala som ju hotovu do 30 minut. Polievku som uz nemala, tak som robila len s vodou a na zaver som omacku dochucovala solou a prelisovala som do nej cesnak. Jedlo to bolo paradne a budem opakovat. Vdaka za recept Any.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    aaadobromila:V téhle úpravě lze připrait i třeba kachnu nebo kuře;-) Je to dobrota, díky

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Tyjo, Ty také máš krásné recepty. Tohle si ukládám! Slepici já ráda a tohle bude asi jistota ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    srettka:To mi uděláš radost:-8. A tu čínskou taky zkus. Žížalka už ji dělala a pochvalovala si;-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    1974andrea:asi jo čéče, tatik donésl dospělé kuře, tedy pěkně vyspělou slépku, plných tvarů, velkou jako hrom. tak to zkusím. chci taky zkusit udělat tu od jany bouškový, slépku v červeném oleji. asi budem o svátky pěkně slepičit:-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    srettka:Předtím ji vařím v osolené vodě se zeleninou jako na vývar, tak pak už nesolím. Ale třeba budeš podle chuti muset dosolit. Uvidíš. ;-) Jdeš to vyzkoušet?

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Andrej, jen jsem se chtela zeptat, ta slépka je fakt ciste na sladko?ze tam nevidim ani zrnko soli.nebo ze by to byl rcp z pohadky Sul nad zlato, z faze, kdy byla sladka hostina?:-)) ne, fakt se ptam, tvoje mnamka oslovila manzela, takze nez se do toho pustim, tak abych mela jaasno:-8;-)

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    1974andrea:

    Super:yes::-D už mi tečou sliny;-)Díky za zajímavý receptík a napíšu jak se zadařilo:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Kykydee:Slepici jsem si předvařila v papiňáku skoro do měkka a pak pekla cca 45 minut.

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    1974andrea:
    rozhodně se ozvu a jen ještě dotázek, jak dlouho se asi slepička peče v boudičče :-D?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Kykydee:Budu velmi ráda, když se pak ozvete, jak vám chutnalo. Díky:-K

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    No tak to je bomba, z mrazáku na mě dělá slípka už nějakou dobu smutná očka;-(. Vařím jí buď jako polévku a nebo na paprice, tento recept rozhodně o víkendu vyzkouším s jablečným zelíčkem a nočky. Mňam:-p, dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    pemilos:Tak to jste mě velice potěšila, jsem moc ráda, že jste si všichni pochutnali a mám velkou radost, že jste si našla chvilku, mi to sdělit:-K:-8

    Odpovědět

  • pemilos pemilos

    Úžasná,famózní,mňaminka.:-*:-* Dokonalé snoubení chutí. Vařila jsem kuřecí čtvrtky s haluškami a kysaným zelím.:-D A chutnalo i těm našim super chlupatým jazýčkům.:-K:yes:Obvykle nepíšu pochvaly, ale toto je opravdu vynikající recept.:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recepty co ze slepice recepty ze slepice slepice recept slepice recepty bazanti slepice recept recepty na slepici recepty na jídla ze slepice bažantí slepice co uvařit ze slepice recept na slepici plzeňská bašta recept recept slepice bažantí slepice recepty jidlo ze slepice jídla ze slepice jak zabít slepici úprava slepice recepty slepice recept na bažantí slepici slepice v červeném oleji recept