Dalmatské hovězí

Hovězí maso Doba přípravy: 3-4 hodiny 11 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 3-4 hodiny 11 názorů

Suroviny 4 porce

1/2 kg zadního hovězího
10 dkg anglické slaniny
2 cibule
1 petržel
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
kus řapíkatého celeru
5 sušených švestek
1/2 litru červeného vína
1 lžička hořčice
1 lžíce olivového oleje
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
cukr
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu.

  2. Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran.

  3. Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu Dalmatské hovězí

  • T.H. T.H.(neregistrovaný)

    Musím jen dopoučit. Opravu výborná chuť!!! Dlouho jsem nemel tak chutnou podobu hovězího.

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Tenhle recept mě zaujal,hned když byl vložen.Od té doby byl v oblíbených a teprve o víkendu jsem ho vyzkoušela.Moc nám chutnalo.Je lepší uvařit den dopředu,aby se to pěkně uleželo a chutě se propojily.:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásná barvička:yes::yes: rebuša přidá bodíčka:-p;-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vlmi pěkný recept Ivo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    určitě dobrota:yes::-D úžasná barva:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Olinka5555 Olinka5555

    Řapík je skvělý v jakékoli úpravě, dá se chroupat i syrový. tenhle recept vyzkouším v pomaláči,úplně cítím tu kombinaci všech surovin, fakt moc krásný recept.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Líbí se mi tyhle kombinace, kde jsou švestky a řapík;-):yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    moc pěkné:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V tomhle případě bych se přimlouvala za použití tlakáče nebo pomalého hrnce. Ale jinak se mi to líbí ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(neregistrovaný)

    Hovädzinka vyzerá ohromne, iste je veľmi chutná.-):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: dalmátské víno dalmátská kuchyně hovezi recepty dalmátský hovězí guláš dalmátské hovězí maso dalmátská hovězí pečeně salmatske hovezi dalmatská kuchyně recepty hovězí maso když ztmavne dalmatské čufty recept znojemská v pomalaci hovězí maso po dalmatsku dalmatský guláš recepty z hovězího www vyborne hovezi výborné hovězí uvarit den dopredu hovezi licka na vine co uvařit den dopředu hovězí na cesneku v pomalaci výborné hovězí z tlakáče