Dalmatské hovězí

evosheek Kuchař: evosheek

Doba přípravy: 3-4 hodiny 4 porce Hovězí maso 11 názorů

Suroviny

1/2 kg zadního hovězího
10 dkg anglické slaniny
2 cibule
1 petržel
1 mrkev
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
kus řapíkatého celeru
5 sušených švestek
1/2 litru červeného vína
1 lžička hořčice
1 lžíce olivového oleje
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
cukr
pepř
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu.

  2. Maso nakrájíme na plátky. Naklepané a osolené a opepřené plátky pak klademe do kastrolu. Opečeme je z obou stran.

  3. Když maso ztmavne, podlijeme je červeným vínem a přidáme koření, rajčata a sušené švestky. Popřípadě dochutíme cukrem. Přiklopíme a dusíme 2-3 hodiny dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dalmatské hovězí

  • T.H. T.H.(neregistrovaný)

    Musím jen dopoučit. Opravu výborná chuť!!! Dlouho jsem nemel tak chutnou podobu hovězího.

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Tenhle recept mě zaujal,hned když byl vložen.Od té doby byl v oblíbených a teprve o víkendu jsem ho vyzkoušela.Moc nám chutnalo.Je lepší uvařit den dopředu,aby se to pěkně uleželo a chutě se propojily.:-p

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásná barvička:yes::yes: rebuša přidá bodíčka:-p;-):-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Vlmi pěkný recept Ivo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    určitě dobrota:yes::-D úžasná barva:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Olinka5555 Olinka5555

    Řapík je skvělý v jakékoli úpravě, dá se chroupat i syrový. tenhle recept vyzkouším v pomaláči,úplně cítím tu kombinaci všech surovin, fakt moc krásný recept.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Líbí se mi tyhle kombinace, kde jsou švestky a řapík;-):yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    moc pěkné:-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V tomhle případě bych se přimlouvala za použití tlakáče nebo pomalého hrnce. Ale jinak se mi to líbí ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Izabella929 Izabella929(neregistrovaný)

    Hovädzinka vyzerá ohromne, iste je veľmi chutná.-):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: dalmátské víno dalmátská kuchyně hovezi recepty dalmátský hovězí guláš dalmátské hovězí maso salmatske hovezi dalmatská kuchyně recepty hovězí maso po dalmatsku dalmatský guláš recepty z hovězího www vyborne hovezi výborné hovězí uvarit den dopredu hovezi licka na vine co uvařit den dopředu hovězí na cesneku v pomalaci výborné hovězí z tlakáče dalmátské slanina dalmatska kyta hovězí na švestkách recept hovězí maso a sušené švestky

Zapomněl/a jsem heslo