Domácí ovocný čaj
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvý čaj z domácího ovoce vás díky skořici a hřebíčku krásně zahřeje. Zvládnete jej připravit během chvilky a využijete zásoby z letní úrody. Teplý ovocný čaj velmi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvý čaj z domácího ovoce vás díky skořici a hřebíčku krásně zahřeje. Zvládnete jej připravit během chvilky a využijete zásoby z letní úrody. Teplý ovocný čaj velmi…
Dozlatova upečenou husičku nemusíte podávat jen na svátek svatého Martina. Její příprava je jednoduchá, a proto ji můžete upéct kdykoliv. Husu pečte spolu s pomerančem,…
Ovesné vločky nasypeme do mísy, stejně tak kokos, pokrájené sušené švestky, kousky ořechů, skořici a pomerančovou kůru.K sypkým přísadám přidáme nastrouhaná jablka a…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a polijeme trochou vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít. Do mísy přesejeme mouku, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady i s…
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Sladké sušené švestky nasáklé voňavým alkoholem, plněné lahodným krémem a obalené v čokoládě jsou neodolatelnou kombinací chutí. Tyto elegantní jednohubky potěší na…
Zřejmě nejoblíbenější maso v českých domácnostech připravíme pod taktovkou Mirka Kaliny. Vepřovou panenku naplníme rafinovanou nádivkou ze sušených švestek a připravíme…
Panenku vcelku nasolíme, zlehka napepříme, přelijeme olivovým olejem a necháme hodinu ustát. Mezitím si připravíme omáčku. Rozehřejeme na pánvi povidla, přidáme část…
Švestky, vločky i oříšky pomeleme. Smícháme a spojíme medem. Tvoříme kuličky, které obalujeme třeba v kokosu či oříškách.
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Vejce rozklepneme do mísy a za stálého prošlehávání metlou přisypáváme cukr a vanilkový cukr. Následně ručně nebo elektrickým šlehačem šleháme 5-10 minut do světlé pěny.…
-suroviny na těsto smíchat, vlít do vymazané, vysypané formy, pekáčku, remosky..pečeme zvolna..cca 180st. - korpus necháme vychladnout, rozřízneme, promažeme povidly,…
Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu. Takto naložená stehýnka…
Cibuli nakrájíme na kousky a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou zeleninu, nakrájené švestky a koření. Po krátkém orestování přisypeme mouku a minutku mícháme…
Do mixéru nasypeme pomletý mák a sušené švestky. Pokud jsou švestky přesušené, doporučuji je na půl hodinky namočit a před mixováním vymačkat nadbytečnou vodu.Mák se…
Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se…
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Pokud toužíte po krásně lesklé kůrčičce, omamné vůni a měkounkém kachním mase, naplňte kachnu jablky, švestkami a nezapomeňte na tymián. Maso během pečení potírejte…
V tomto jednoduchém dezertu hrají hlavní roli jablka. Naplníme je směsí tvarohu, ořechů, rozinek a švestek a provoníme citronovou kůrou a skořicí. Jablka pak stačí…
Jelítka jsou zabijačkovou pochoutkou typickou pro naši zemi. Jejich výrazná masová chuť se skvěle snoubí s dušenou ovocnou směsí. Do té použijeme sušené švestky a kousky…