Květáková fritáta
Recept ještě nebyl hodnocenFrittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí…
Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a…
Máte rádi pizzu a pečené brambory? Potom vás jistě zaujme náš recept na mini pizzy, který jsme si pro vás připravili. Odpadá příprava těsta, protože jako základ slouží…
Mleté maso promícháme s vajíčkem, kostičkami sýru, šunky, jemně pokrájenými rajčaty a cibulkou i s natí. Dochutíme bylinkovou solí, řádně prohněteme a necháme v ledničce…
Všechny suroviny smícháme dohromady a vytvoříme velkou šišku.Přendáme do pekáče, potřeme žloutkem povrch masa, posypeme kmínem a solí .Lehce podlijeme vodou, přikryjeme…
Plněné masové kapsy jsou zpravidla svátečním pokrmem. Dovnitř plátku masa zabalíme lístky čerstvého špenátu, kousek sýru a plátek šunky. Z výpeku, který nám vznikne po…
Hlavičky očistíme a vykrojíme z nich zbytek nožek.Sýr nastrouháme, čabajku i nožky žampionů nakrájíme na jemno. Špenát spaříme, zchladíme, opatrně z něj vymačkáme vodu…
Vynikající minutka, kde kombinací křehkého chřestu a jemného rybího masa znásobíme chuťový požitek. Pokrm je jednoduchý na přípravu a závěrečným použitím grilu je i…
Jídla z jednoho pekáče jsou velmi oblíbená. Tento recept přináší vpravdě bleskurychle možnost, jak nasytit rodinu po necelé hodince příprav. Gnocchi můžeme zakoupit nebo…
Maso nakrájíme na drobné kousíčky. Očištěné žampiony a sýr nastrouháme na hrubo. Maso a všechny zbylé suroviny smícháme a utvoříme směs, ze které půjdou tvarovat…
Nechcete nechat bagetu ztvrdnout na strouhanku? Připravte jí zapečenou s dobrotami, které se ukrývají snad v každé ledničce, či spíži. Použít můžete strouhaný sýr, šunku…
Zbylo vám pečivo? Nabízíme jednoduchý recept na perfektní využití starého pečiva. Rychle vykouzlíte svačinu či večeři. Stačí doplnit zeleninovým salátem a už si můžeme…
Dýni, šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a…
Brambory jsou velmi oblíbenou a tvárnou surovinou k přípravě různých pokrmů. Nejčastěji jsou to přílohy. S tímto receptem si můžete připravit chutné bramborové krokety s…
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, přidáme hrubě strouhaný sýr dle vlastní chuti a…
Suroviny na dresink dáme do misky a promícháme.Na dno skleniček dáme nadrobno nakrájený ledový salát a vrstvíme: nakrájenou šunku, kukuřičky, vejce, cibulky, papriku,…
Z těsta odkrojíme menší třetinu na mřížky. Zbylé těsto vyválíme do kruhu kousek většího než je kulatá forma, aby byly i strany pokryté těstem. Dno propícháme vidličkou a…
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.Nastrouhaný sýr promícháme ve větší míse s nakrájeným pórkem, nasekanou petrželovou natí a sterilovanou kukuřicí. Obsah kelímku…
Čerstvý špenát opereme a nasekáme, mražený rozmrazíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a restujeme na oliv. oleji. Přidáme…
Plátky toustového chleba rozložíme a každý namažeme jednou lžící majonézy.Chléb skládáme na sebe v pořadí namazaný chléb, sýr, šunka, sýr, chléb, sýr, šunka, sýr a chléb…
Drobné mističky z listového těsta jsou skvělým pohoštěním na různé oslavy. Naplnit je můžeme podle svých chutí - například náplní z několika druhů sýra ozdobené růžovým…
Mleté řízky jsou lahodně šťavnaté a křehké. Nemusíte je vždy smažit, je dokonce i zdravější je upéct v troubě. Pro ještě lepší chuť je podložte krájenou cibulí a do…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Slupky z cibule do koše nepatří. Využijete je jako koření, uplatní se ve vývaru a vylepší i vařenou rýži
Nastává čas vinobraní: Kam vyrazit za burčákem a kvalitním vínem? Máme pro vás tipy z celé republiky
Jednohubky jinak a nejen na Silvestra: Zkuste je s okurkou, celozrnným chlebem nebo jako mini caprese