Svěží mrkvová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 990 kJ / 237 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,67 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 15,00 g |
– nenasycené | 6,63 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 0,63 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 83 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 1,77 g |
Zdravá, snadná, rychlá a výtečná. Taková je mrkvová pomazánka připravená ze smetanového sýru Gervais a zakysané smetany. Pomazánka je lehce nasládlá a nejlépe bude…
Mrkev nastrouháme najemno.Z bločku sýra odkrojíme kousek podle chuti a nastrouháme najemno.Mrkev a sýr dáme do mísy. Přidáme 4 lžíce Ramy (nebo Perly) a 1 celé Gervais…
Připravíme všechny potřebné suroviny. Nakrájené maso dáme do misky společně s trochou olivového oleje, sójovkou, trochou salsy a 1 lžičkou mex. koření, marinádu…
Nejprve jsem začala sušenkami. Ty jsem v sekáčku nasekala najemno. K sušenkám jsem přilila rozpuštěné máslo a směs jsem promíchala. Základ ze sušenek je hotový. Ten jsem…
Výtečná celerová pomazánka je výborná na čerstvém chlebu. Obložit ji můžete vajíčkem, ředkvičkami či salátem a vykouzlit tak zdravou a chutnou svačinku. Celer je plný…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme cukr a spolu se žloutky vyšleháme do nadýchané pěny. Zašleháme do ní olej a mléko. Přidáme Jizerku, kypřící prášek a…
Tuňáka scedíme z nálevu a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, na kousíčky nakrájenými vajíčky a okurkami. Nakonec přidáme tvarohový sýr a osolíme dle vlastní chuti.…
Var.1 Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30min odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Tento nepečený dezert je z máslových sušenek a lehkého sýrového krému, ochuceného malinovou marmeládou. Oč je jeho příprava jednodušší, o to je požitek z jeho konzumace…
Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do…
Ledový salát nakrájíme na proužky a poklademe na talíře a pokapeme citronovou šťávou s cukrem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme.Dále přidáme na tenké plátky…
Smícháme tvaroh, gervais, ricottu a mléko, přidáme najemňoučko nasekané cibulky, kopr, nastrouhaný česnek a osolíme, opepříme. Pomazánka je jemná, výborná namazaná na…
Do mísy dáme gervais, tavené sýry a majonézy. Na jemném struhadle nastrouháme eidam, cibuli, česnek, okurky a mrkev. Vše pečlivě promícháme a přidáme worcesterovou…
V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové…
Hřiby nakrájíme na 0,5cm plátky, mírně osolíme, na másle orestujeme a necháme vychladnout. Camembert podélně rozpůlíme, naneseme vrtsvu Gervais promíchaného s mletým…
Silnější plátky chleba (asi 3 cm) nasucho upečeme v kontaktním grilu do křupava.Avokádo podélně překrojíme, zbavíme ho pecky, vydlabeme vnitřek a dáme do misky.…
V hlubším hrnci si na oleji orestujeme cibulku dozlatova spolu s prolisovaným česnekem, přidáme zbylé ingredience na omáčku kromě soli a pepře a za neustálého míchání…
Cukety omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme. Vnitřek lehce nasolíme a necháme 30min vypotit. Mezitím si orestujeme na kostičky nakrájené maso. Polovinu vnitřků z cuket…
Plesnivce nakrájíme na kostičky.Gervais a smetanu dáme do misky, promícháme, přidáme kostičky Plesnivce, rozmělněný česnek, nadrobno nakrájenou cibulku a pažitku, zbytek…
Z makrely obereme maso a společně s tofu, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rozmixujeme do hladka. Přidáme tofunézu, Gervais a olej, důkladně promícháme a…
Kroupy uvaříme ve vodě doměkka. Na pánev si dáme restovat pokrájená rajčátka. Jakmile jsou poloměkká, přidáme gervais rozmíchané ve vývaru. Necháme prohřát a jakmile…
V misce promícháme tvarohový sýr s nadroboučko nakrájenou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou a nasekaným lososem.Podávala jsem na plátcích chleba, ozdobené ředkvičkami a…
Nejdříve uděláme dip - smícháme jogurt s gervais a česnekem (necháme chvíli vychladit).Orestujeme předem naložené maso na másle.Poté vše smícháme dohromady a podáváme s…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme scezené fazole, kukuřičná zrna, hrubě nakrájenou cibuli, kolečka…
Mexická kuchyně dala světu perfektní plněné placky quesadillas. Takhle jednoduše se dělají
Staročeské pracny: Upečte si tohle cukroví podle receptu Marie-Janků Sandtnerové
Čaj z jablečných slupek skvěle zahřeje a voní skořicí a hřebíčkem. Při přípravě je důležité zvolit správnou teplotu vody