Pastýřská cuketa
Recept ještě nebyl hodnocenPastýřská cuketa je zdravější verzí tradičního pastýřského koláče, kde se svěžest cukety snoubí s bohatou náplní a křupavou sýrovou krustou. Je snadná na přípravu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 084 kJ / 259 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 24,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g | 
| Tuky | 17,00 g | 
| – nasycené | 11,00 g | 
| – nenasycené | 6,00 g | 
| –– mononenasycené | 5,00 g | 
| –– polynenasycené | 1,00 g | 
| ––– omega 3 | 0,05 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 45 mg | 
| Sodík | 800 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 2,50 g | 
| – cukry | 2,50 g | 
| ––– laktóza | 2,50 g | 
	
			
	
Pastýřská cuketa je zdravější verzí tradičního pastýřského koláče, kde se svěžest cukety snoubí s bohatou náplní a křupavou sýrovou krustou. Je snadná na přípravu a…
	
			
	
Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír…
	
			
	
Šunku + korbáčiky nakrájíme na kousky a prolisujeme lisem na česnek (chce to mít čas a trpělivost). Do takto vzniklé velejemné hmoty přidáme vajíčko a česnek (taktéž…