Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 40 min 1 lilek Zeleninová jídla 18 názorů

Suroviny

1 středně velký lilek
4 žampiony
1 kus zelené cibulky
4 kusy sušených rajčat v oleji
50 g uzených Korbáčiků
1 vajíčko
olivový olej
pepř
kmín
špetka soli
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek překrojíme, do dužiny nakrájíme do mřížky, osolíme a necháme vypotit. Poté sůl otřeme papírovou útěrkou, lilek pokapeme olivovým olejem a dáme na pečící papír upéct dohněda. Vychladíme.

  2. Na olivovém oleji osmažíme zelenou cibulku nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájená sušená rajčata, okmínujeme, osolíme špetkou soli, podlijeme troškou vody, aby se dobře podusily žampiony.

  3. Když se voda zredukuje, přidáme vydlabanou dřeň lilků, kterou trochu rozmělníme vidličkou. Směs podle potřeby opepříme a ještě chvilku dusíme.

  4. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené korbáčky a vajíčko. Necháme srazit a plníme do prázdných lilků.

  5. Zapékáme na 250 stupňů ještě asi 10 minut, nejlépe horkým vzduchem. Vhodná příloha je chléb.

Poznámka

Můj experiment :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 60 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilek plněný žampiony a uzenými korbáčiky

Předchozí 1 2

Tématické fráze: lilek recepty plneny lilek jak udělat korbaciky korbáčiky recept lilek recept lilek plneny zampiony korbáčiky gorbaciky z uzeneho syra recept na korbačíky recepty gorbačiky recept na lilek domácí korbačíky domáci gorbačíky recept gorbačíky podle hrušky lilek a žampiony lilek s se žampiony recepty z lilků plněné žampiony plneny lilek rajcata domácí korbáčiky recept