Cukeťák II
Recept ještě nebyl hodnocenPřerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 050 kJ / 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 15,00 g |
– nasycené | 9,00 g |
– nenasycené | 5,65 g |
–– mononenasycené | 5,00 g |
–– polynenasycené | 0,65 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 6,50 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Přerůstají vám už cukety přes hlavu? V létě stačí trochu zaspat a cukety přerostou v obří palice. Pak přijde řada třeba na tento povedený cukeťák z trouby. Bez velkého…
Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku…
Legenda mezi stánkovými dobrotami, kterou si hravě můžete vyrobit i doma. Pokud vás honí mlsná a máte na ně chuť, vyzkoušejte je podle tohoto receptu. Skvěle chutnají…
Sypká rýže, mleté maso a kyselá okurka - pamatujete si tuto klasiku ze školní jídelny? Uvařte si srbské rizoto doma, podle našeho receptu. Trik je v dostatečném množství…
Tradiční cibulová polévka je sice původem z Francie, ale stala se velmi oblíbenou i u nás. Lehce nasládlá zlatavá cibulka, hřejivý vývar a křupavé večky se sýrem dávají…
Základní oblíbená česnekovo-sýrová pomazánka se hodí na chlebíčky i jednohubky. Je jednoduchá a zvládne ji každý. Pomazánku můžete na jednohubkách doplnit a ozdobit…
Slaný cuketový koláč s bazalkou je lahodný a lehký pokrm, ideální pro letní dny. Spojuje svěžest cukety s aromatickou bazalkou a jemná náplň, obohacená o sýr a koření,…
Cuketa se někdy tváří jako obyčejná nudná zelenina, ale když ji zapečeme se sýrem a naplníme podle chuti, vznikne z ní překvapivě dobrý wrap. Je jednoduchý, lehký a…
Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají…
Lahodné karbanátky, které zvládnete připravit během pár minut. Nastrouhaný sýr jim navíc dodá šťavnatost, výraznou chuť a zároveň směs krásně spojí. Stačí už jen obalit…
Sklízíte ze své zahrádky jednu cuketu za druhou a nevíte co s nimi? V kuchyni se dá cuketa připravit na mnoho způsobů, smažená, vařená, pečená, grilovaná, dokonce i…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Zapečené brambory patří mezi jednoduchá, ale vděčná jídla. Příprava je téměř bez práce a zvládne ji i začátečník. Doplnit je můžete dle vlastní fantazie, my jsme přidali…
Francouzské slané koláče zvané "Quiche" se skvěle hodí jako rychlý oběd, večeře, nebo pohoštění na oslavu a rodinné setkání. Tenké křehké těsto plné smetanového sýru a…
Bedly jsou chutí i vůní nepřekonatelné. Budete-li mít štěstí a les vám přenechá tyto bělavé královny se sukničkou, určitě je zkuste připravit jako řízky. Příprava v…
Musaka je pokrm svým původem z oblasti Balkánu nebo Blízkého východu. U nás však také už zdomácněla. V originále je s lilkem a další zeleninou. Lilek je zde nahrazen…
Jogurtové těsto se těší velké oblibě, zejména jako rychlejší alternativa k těstu na pizzu či langoše. Tentokrát si z něj připravíme chutné placky plněné sýrem. Můžete si…
Máte na zahrádce čerstvý patizon? Připravte z něj snadný a chutný zapečený oběd. Stačí pár běžných surovin a jen trochu času. Krátké orestování na pánvi před pečením…
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme najemno nasekaný česnek a rajčata. Ještě trochu osmahneme, poté přidáme maso. Přidáme papriku,…
Kotleta patří mezi nejlibovější druhy vepřového masa, právě proto bývá často po tepelné úpravě vysušená. Pokud ale plátky kotlety zapečeme spolu s bramborami a cibulí…
Na hluboké pánvi nebo v hrnci lehce osmahneme cibulku a přidáme maso. Zaprášíme mletou paprikou a osmahneme. Rychle přidáme na jemno nakrájenou papriku (aby mletá…
Květákový nákyp je vláčný a nadýchaný díky vyšlehaným bílkům. Strouhaný sýr dodá zlatavou barvu a zároveň nechá vyniknout jemnou a delikátní chuť vařeného květáku. K…
Květák je v naší kuchyni jednou z nejoblíbenějších surovin a lze s ním vytvořit vskutku skvělá jídla. Vyzkoušejte tento gratinovaný květák s brambory, které doplní…
Tato velmi jednoduchá a levná polévka patří mezi českou klasiku. Výbornou chuť jí dodává spousta česneku a majoránka. Talíř horké česnečky posypané chlebovými krutony a…