Vegetariánské špagety
Recept ještě nebyl hodnocenDáme vařit vodu na špagety, přidáme do ní olej a sůl. Než nám začně vřít, dáme si sojový granulát do většího hrnku, zalijeme vodou, aby se nasákl a přidáme podravku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme vařit vodu na špagety, přidáme do ní olej a sůl. Než nám začně vřít, dáme si sojový granulát do většího hrnku, zalijeme vodou, aby se nasákl a přidáme podravku a…
Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl. Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na…
Múku preosejeme a osolíme, do priehlbiny dáme cukor, rozmrvené droždie, zalejeme vlažnou vodou, necháme droždie oživiť. Potom spoločne s olejom vypracujeme vláčne, mäkké…
Omáčka : podusíme cibulku, na kterou nasypeme provensalské koření a pokrájené bylinky. Přidáme mléko a zahustíme moukou a rozmícháváme, aby nezůstaly hrudky. Nakonec…
Uvaříme si rýži s kari kořením, kmínem, petrželkou do měkka. Mezitím si na sádle zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme oba druhy pokrájených hub, dál vsypeme pokrájenou…
1/ Ve vetší nádobě rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm omytý, na kolečka pokrájený pórek. Přimícháme rajčatové pyré, zamícháme a přilijeme sterilovaná rajčata a…
Nejprve uvaříme těstoviny.Během vaření těstovin připravíme další ingredience: cizrnu slijeme (nálev nepoužijeme, takže ho vylijeme), šalotku oloupeme a nakrájíme na…
Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme.…
Krůtí prsa omyjte ve studené vodě, odblaňte a nakrájejte na tenčí nudličky nebo menší kostky. Vložte do menší misky a okořeňte pepřem, tymiánem a polovinou soli, zalijte…
Květák nejen skvěle chutná, ale poskytuje našemu tělu množství cenných látek. Květákové placičky patří mezi oblíbené stálice v českých kuchyních. Tyto jsou pikantně…
Dýňové špagety jsou zázrak pro milovníky těstovin, kteří z nějakého důvodu musí omezit lepek. Dokonalé bezlepkové jídlo na vás čeká po přípravě tohoto receptu.…
Každý kousek je plný překvapení a bohaté chuti, která vás přenese do světa netradičních kombinací. S našimi originálními recepty a vášní pro kulinářské dobrodružství, si…
Kuřecí roládky tentokrát netradičně naplníme vaječnou omeletou, paprikášem a fáší s petrželkou. Jako přílohu pak připravíme pavé z brambor a sýra, které je inspirováno…
Klasické lasagne s boloňskou omáčkou a bešamelem zná snad každý. Jejich zeleninová obměna sice bešamel neobsahuje, ale to jim neubírá na chuti. Do těchto lasagní navíc…
Musaka pochází z oblasti Balkánu. Jedná se o tradiční zapékaný pokrm, který se skládá z mletého masa a zeleniny. Pro každou oblast je typická jiná zelenina a koření.…
Zajímavý způsob využití cuket najdete v tomto receptu. Cuketová roláda plněná mletým hovězím masem, strouhaným sýrem a lehce kořeněná rozmarýnem je sice méně rozšířená,…
Květákové karbanátky jsou vegetariánským pokrmem, který osloví nejen milovníky zdravé stravy, ale i ty, kteří hledají zajímavé alternativy k tradičním masovým…
Bedly jsou chutí i vůní nepřekonatelné. Budete-li mít štěstí a les vám přenechá tyto bělavé královny se sukničkou, určitě je zkuste připravit jako řízky. Příprava v…
Sýrovo-česneková pomazánka patří k jedněm z nejoblíbenějších. Řízná chuť česneku ve spojení s křupavým pečivem tvoří dokonalou kombinaci. Ozdobte kouskem hroznového…
Zapečené chlebíčky s šunkovou směsí a sýrem připomínají populární polské zapékanky a dají se servírovat jako rychlá večeře nebo jako pohoštění pro návštěvu. Křupavým…
Pohanka je lehce stravitelná a obsahuje mnoho cenných živin. Při vhodné přípravě je velmi chutná. Připravit z ní můžeme například pokrm ve stylu rizota se zeleninovou…
Placky z různých surovin jsou zárukou chutného pokrmu. Tentokrát je uděláme čistě bezmasé. K základu ze zeleniny přidáme nastrouhané brambory, sýr, dochutíme kořením a…
Nejoblíbenějším druhem masa je kuřecí maso, které vyniká hlavně svojí delikátní a jemnou chutí. Navíc je také dietní. Kuřecí stehno postačí můžeme jednoduše okořenit a…
Zapékané brambory s mletým masem ve stylu lasagní přijdou k chuti celé rodině. Brambory je dobré uvařit ve slupce, lépe se pak krájí na plátky. Masová směs je velmi…