Zapečené cannelloni s masovou náplní

mirca75 Kuchařka:

Těstoviny 26 názorů

511

Suroviny

cannelloni 1 balení
mleté maso 600 g
olej
cibule 2 střední
česnek 3 - 4 stroužky
rajčatový protlak 1 lžíce
bazalka
oregano
sůl
pepř mletý
rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku
hladká mouka 1 lžička
jarní cibulka
žampiony 2 ks (nemusí být)
bílé víno suché / nebo voda na podlití
BEŠAMEL
máslo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
mléko 1/2 litru
muškátový květ - špetka
strouhaný sýr 4 lžíce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout.

  2. Poté vsypeme na jemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené na hrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem (vodou) a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme.

  3. Do měkkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí "plavat" v omáčce. Dáme prochladnout.

  4. Mezitím si připravíme bešamel: Do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání (aby se neutvořily hrudky) zalijeme mlékem, jemně osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra.

  5. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku (dělám do menšího a skládám na 2 patra). Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí, nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu. Je dobré mít omáčku jemně nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se.

  6. Navrch můžeme ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct ho předehřáté trouby na 175°C asi na 20 - 40 min. dorůžova. Prvních 10 min. zapékám pod pokličkou a na zbytek doby odklopím. Doba pečení je závislá na tom, jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.

Poznámka

Recept vypadá složitě, ale je to tím že jsem ho rozepsala dost podrobně.

Příprava směsi a naplnění trvá cca 30 min. a pak jen přičíst čas na zapečení. Jídlo je opravdu moc dobré a stojí za tu trošku piplačky při plnění cannellon ;-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené cannelloni s masovou náplní

  • casino casino

    Jak píše Gabina: úúúpůně dole - jedenkrát jsem zkusil dělat toto plněné potrubí nastojato. Už nevím, jak moc to vypadalo zajímavě, ale bylo to poprvé a naposledy...:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Dexulko:-), děkuji za vyzkoušení recptu a za fotku a jsem ráda, že vám chutnalo;-).

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Dělala jsem dle receptu,jen malinko zdravěji bez mouky - místo bešamelu jsem jen potřela kysanou smetanou a posypala sýrem.I tak nám moc chotnalo :-p Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Terka0001 Terka0001

    Tak už jsou v troubě a doufám, že se vyvedou! :-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dnes jsem dělala a musím moc pochválit:yes:.
    Plnění nakonec není nijak hrozné, recept nechávám v oblíbených na čestném místě.Prima obměna lasagní.+9

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Miruš, na Tvůj recept jsem narazila díky jiným plněným Canneloni. A ty Tvé se mi líbějí víc! Ukládám a vyzkouším. . . :-p:yes:+

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    dobrý, známý recept. kdo není strašně moc vytížený, doporučuji si ještě vyrobit vlastní cenneloni, to pak je pochutnání.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Alimak:-), těší mě, že jsi vyzkoušela a že chutnalo:-).

    Odpovědět

  • Alimak Alimak

    Dnes jsem je udělala a byly výborné! Určitě je budu dělat pravidelně. Všem nám chutnali, dokonce i našemu tříletému synkovi.

    Odpovědět

  • Tom Brabenec Tom Brabenec

    Můžu se zeptat nevím kde se dají koupit cannelloni v praze tak mi prosím někdo poraďte

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Ondřeji (neregi.):-), děkuju za pochvalu:-K. K té spodní vrstvě - asi se Ti bešamel nedostal pořádně až na dno a tak zůstaly cannelloni bez "vláhy";-).

    Odpovědět

  • Ondřej Ondřej(neregistrovaný)

    Zdravím,
    recept jsem dnes delal podle receptu Mirči a chutnalo to výborně... jen envím, co jsem udělal špatně, že jsem spodní řadu měl zespod takovou tvrdší..:-) ale každopádně díky za recept!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pavlíno(neregi.) nejsi slepá;-).Opravdu mi v psaném postupu vypadly:-8,ale naštěstí ve fotopostupu jsou psané.Děkuji moc za upozornění,nápravu už jsem učinila;-).Pěkný den:-K.

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Nějak v receptu nevidím ty rajčata - nebo jsem slepá?:-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Děkuji za vysvětlení,těhle těstovin jsem si v obchodech nikdy nevšimla,ale určitě je vyzkouším,:-O:-O:-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo