Zapečené cannelloni s masovou náplní

mirca75 Kuchařka:

Těstoviny 26 názorů

511

Suroviny

cannelloni 1 balení
mleté maso 600 g
olej
cibule 2 střední
česnek 3 - 4 stroužky
rajčatový protlak 1 lžíce
bazalka
oregano
sůl
pepř mletý
rajčata čerstvá 3 ks nebo konzerva loupaných vcelku
hladká mouka 1 lžička
jarní cibulka
žampiony 2 ks (nemusí být)
bílé víno suché / nebo voda na podlití
BEŠAMEL
máslo 2 lžíce
hladká mouka 2 lžíce
mléko 1/2 litru
muškátový květ - špetka
strouhaný sýr 4 lžíce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme do sklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání restujeme, až je maso oddělené od sebe a cibulka začíná zlátnout.

  2. Poté vsypeme na jemno nakrájený česnek, přidáme protlak, rajčata, orestujeme, okořeníme, přidáme bylinky nakrájené na hrubo, nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zamícháme a mírně podlijeme vínem (vodou) a necháme dusit. Dle potřeby jemně podléváme a dosolíme.

  3. Do měkkého masa přidáme nakrájenou zelenou cibulku. Směs musí zůstat šťavnatá, ale nesmí "plavat" v omáčce. Dáme prochladnout.

  4. Mezitím si připravíme bešamel: Do rozehřátého másla vmícháme mouku, za stálého míchání (aby se neutvořily hrudky) zalijeme mlékem, jemně osolíme, povaříme na hladkou omáčku a ochutíme muškátovým květem. Vypneme a necháme na sporáku připravené na vmíchání sýra.

  5. Neuvařené cannelloni plníme prochladlou směsí a skládáme vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku (dělám do menšího a skládám na 2 patra). Když máme první vrstvu hotovou, ohřejeme bešamel a vmícháme strouhaný sýr. Až se rozpustí, nalijeme část omáčky na vrstvu těstovin, pekáčkem jemně zahýbáme aby se omáčka dostala mezi těstoviny a navrstvíme další plněné cannelloni a zalijeme zbytkem bešamelu. Je dobré mít omáčku jemně nad poslední vrstvu těstovin, nepřipékají se.

  6. Navrch můžeme ještě poklást plátky sýra a dáme zapéct ho předehřáté trouby na 175°C asi na 20 - 40 min. dorůžova. Prvních 10 min. zapékám pod pokličkou a na zbytek doby odklopím. Doba pečení je závislá na tom, jak máme vysokou vrstvu v pekáčku.

Poznámka

Recept vypadá složitě, ale je to tím že jsem ho rozepsala dost podrobně.

Příprava směsi a naplnění trvá cca 30 min. a pak jen přičíst čas na zapečení. Jídlo je opravdu moc dobré a stojí za tu trošku piplačky při plnění cannellon ;-).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené cannelloni s masovou náplní

  • casino casino

    Jak píše Gabina: úúúpůně dole - jedenkrát jsem zkusil dělat toto plněné potrubí nastojato. Už nevím, jak moc to vypadalo zajímavě, ale bylo to poprvé a naposledy...:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Dexulko:-), děkuji za vyzkoušení recptu a za fotku a jsem ráda, že vám chutnalo;-).

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Dělala jsem dle receptu,jen malinko zdravěji bez mouky - místo bešamelu jsem jen potřela kysanou smetanou a posypala sýrem.I tak nám moc chotnalo :-p Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

  • Terka0001 Terka0001

    Tak už jsou v troubě a doufám, že se vyvedou! :-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dnes jsem dělala a musím moc pochválit:yes:.
    Plnění nakonec není nijak hrozné, recept nechávám v oblíbených na čestném místě.Prima obměna lasagní.+9

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Miruš, na Tvůj recept jsem narazila díky jiným plněným Canneloni. A ty Tvé se mi líbějí víc! Ukládám a vyzkouším. . . :-p:yes:+

    Odpovědět

  • alena alena(neregistrovaná)

    dobrý, známý recept. kdo není strašně moc vytížený, doporučuji si ještě vyrobit vlastní cenneloni, to pak je pochutnání.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Alimak:-), těší mě, že jsi vyzkoušela a že chutnalo:-).

    Odpovědět

  • Alimak Alimak

    Dnes jsem je udělala a byly výborné! Určitě je budu dělat pravidelně. Všem nám chutnali, dokonce i našemu tříletému synkovi.

    Odpovědět

  • Tom Brabenec Tom Brabenec

    Můžu se zeptat nevím kde se dají koupit cannelloni v praze tak mi prosím někdo poraďte

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Ondřeji (neregi.):-), děkuju za pochvalu:-K. K té spodní vrstvě - asi se Ti bešamel nedostal pořádně až na dno a tak zůstaly cannelloni bez "vláhy";-).

    Odpovědět

  • Ondřej Ondřej(neregistrovaný)

    Zdravím,
    recept jsem dnes delal podle receptu Mirči a chutnalo to výborně... jen envím, co jsem udělal špatně, že jsem spodní řadu měl zespod takovou tvrdší..:-) ale každopádně díky za recept!

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Pavlíno(neregi.) nejsi slepá;-).Opravdu mi v psaném postupu vypadly:-8,ale naštěstí ve fotopostupu jsou psané.Děkuji moc za upozornění,nápravu už jsem učinila;-).Pěkný den:-K.

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Nějak v receptu nevidím ty rajčata - nebo jsem slepá?:-8

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Děkuji za vysvětlení,těhle těstovin jsem si v obchodech nikdy nevšimla,ale určitě je vyzkouším,:-O:-O:-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: caneloni plněné masem caneloni riscossa recept zapečené caneloni canelloni recept plněné caneloni těstoviny cannelloni caneloni recept plnené cannelloni zapecene canelloni canelloni canelony plněné canneloni canelloni recepty zapečené torteliny recept na caneloni plněné canelloni canneloni canneloni recept canellony

Zapomněl/a jsem heslo