Valašský kontrabáš II.

cathleen Kuchařka: cathleen

Ostatní 16 názorů

Suroviny

1 kg brambor
300 g pohanky
300 g uzeného bůčku
2 cibule
2-3 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si pohanku a necháme ji v teple nabobtnat. (Někdo pouze zalije horkou vodou, já ji vsypu do vřící vody, promíchám, vypnu, dobře zakryji, aby zůstala v teple - dojde i bez vaření, nabobtná.)

  2. Zvlášť uvaříme oloupané brambory, nakrájené na kostky.

  3. Na troše sádla osmahneme krájenou cibuli do voňava, přidáme kostičky bůčku a také chvilku osmažíme. Vmícháme koření, rozetřený česnek, pohanku a brambory, promícháme a vše urovnáme do vymaštěné zapékací mísy.

  4. Asi 20-30 minut zapékáme v troubě, ke konci posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Podáváme s kysaným zelím.

Poznámka

Náramně voňavá a "jedlá" dobrota.

Zdroj: Valašská kuchařka (recept je velice mírně upraven)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 192 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valašský kontrabáš II.

  • Růžena Růžena(neregistrovaná)

    vyzkouším<3

    Odpovědět

  • paveltucek paveltucek

    zizala:To je úplně nejlepší..:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cathleen: :-)) Já jsem spíš na metody babiček, inukci nemám. Ale je fajn vědět, že to jde několika způsoby, jen chtít :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    paveltucek, zizala: a já mám na indukční desce takový půlstupěň, poslední před vypnutím, který už nevaří, ale udržuje jídlo teplé:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    paveltucek: Já ji dávám zabalenou v utěrce do peřin :-)

    Odpovědět

  • paveltucek paveltucek

    Já zaliji horkou vodou a zabalím do osušky aby pomaleji chladla:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    paveltucek: mám v receptu špatně popsáno, děkuji. Pohanku nevařím, popis upravím.:-)

    Odpovědět

  • paveltucek paveltucek

    Kroupy mám rád ale s pohankou se nemůžou srovnávat.Turky při jejich tažení a dobívání nových území pohanka držela v kondici a nejen je ale i jejich koně.Díky nim se pohanka přes Černé moře a Ukrajinu dostala až k nám do Evropy.Je to velice zdravá potravina ale POZOR!!!NIKDY NEVAŘIT!!!Pouze zalít horkou vodou jinak o spoustu zdravých látek příjdete a to by byla velká škoda.Tak a jdu si dát ten KONTRABÁŠ..Ahoj..:-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: dělám podobně, je to dobrota:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mňam,pohanku mám ráda a tahle kombinace se mi líbí:-K:-p:yes:Kontrabáš dělávám,ale používám kroupy:-)

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Také by mě chutnalo:-p+:yes:

    Odpovědět

  • lenka-m lenka-m

    Tak to by mi chutnalo.:-p

    Odpovědět

  • japala japala

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    jarda Kadic: kroupy mi připadají malinko pevnější než pohanka, ale taky bych je sem asi použila;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Mám uloženo.Myslíš,že místo pohanky by šly použít trhané ječné kroupy(krupky):-? + bodík;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: valašský kontrabáš kontrabáš recept valašské ořechy v karamelu kontrabáš z krup valašské recepty recept valašský kontrabaš valašské kroupy s houbami název horka cerna pohanka valašský kontrabáš z ječných krup valašské brambory s pohankou a uzeným valašský kontrabáš recept valasse orechy v karamelu recept valašské brambory s pohankou kontrabaš jedlo recept valašská kontrabáš valašske recepty z brambor zdravý guláš s pohankou valašská kontrabáš 2. valašský kontrabáš koprová omáčka dita p

Zapomněl/a jsem heslo