Tuňáková pomazánka z riccoty
Recept ještě nebyl hodnocenTuňáková pomazánka s vajíčkem a ricottou je ideální jako rychlá svačinka, která dobře zasytí, neboť je doslova nadupaná bílkovinami. Vychutnejte si ji na plátku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuňáková pomazánka s vajíčkem a ricottou je ideální jako rychlá svačinka, která dobře zasytí, neboť je doslova nadupaná bílkovinami. Vychutnejte si ji na plátku…
Tyto malé lahůdky spojují svěží zeleninu s lahodným kořením a křupavým povrchem. Skvělé jako předkrm, zdravá svačinka nebo stylové pohoštění pro hosty. Připravte si je…
Tyto muffiny jsou díky mrkvi krásně vláčné. Voní po skořici a ukrývají se v nich sladké rozinky. Podáváme je ozdobené jemným krémem z ricotty a másla a posypeme…
Rajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…
Ricotta dodá tomuto koláči neobyčejnou hebkost a svěží chuť, která se krásně doplňuje s ovocem. Dezert je lehký, přitom krémově lahodný – ideální pro všechny, kdo mají…
Tento recept na základní pečený cheesecake je skvělý v tom, že jej pokaždé můžete připravit s jiným ovocem a přizpůsobit ho svým vlastním chutím. Vyzkoušejte jej…
Nepečený dort, tedy cheesecake, připravujeme zejména pro jeho osvěžující chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na dort ze sušenkového základu na němž leží náplň z…
Nejdříve si připravíme coulis. Máslo rozpustíme, přidáme cukr, rozmačkané maliny, ochutíme vanilkou a rozvaříme. Hotové coulis přepasírujeme přes jemné síto.Troubu…
Malé čtverečky z listového těsta můžete naplnit dle chuti. Třeba zrovna šunkou, slaninou a směsicí čerstvých sýrů a bylinek. Vznikne originální slané mlsání, které…
Křehké těsto, jemný tvaroh, šťavnatá jablka a vrstva slaného karamelu – kombinace, která vás dostane. Tento koláč spojuje domáckou klasiku s nevšední chutí a zaručeně…
S příchodem jara si můžeme vychutnat aromatický a výrazný medvědí česnek. Skvělý je například ve vajíčkové pomazánce, které dodá zajímavější chuť. Kromě medvědího…
Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, sodou a cukrem, přidáme kysanou smetanu, vejce, 1/2 kelímku ricotty a nadrobno nakrájenou polovinu šunky.Vše propracujeme v…
Troubu předehřejeme na 190°C. Mouku prosejeme do mísy a přidáme rozpuštěný kokosový olej, sůl, mléko a olivový olej. Vypracujeme těsto, ze kterého uděláme kuličku,…
Na každý talíř dáme polovinu kelímku riccoty a posypeme nasekanou pažitkou.Fíky opláchneme studenou vodou, osušíme a zbavíme stopek (konzumují se i se slupkou).Fíky…
Tekvicu (cuketu) nakrájame na kocky, podlejeme 1 lyžicou vody a dusíme 5 minút. Potom rozmixujeme.Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý krém (varí sa krátko,…
Ricottu smícháme s třemi lžičkami medu a prolisovaným česnekem. Jablko rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Ty na pánvi s rozpuštěným máslem pomalu…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Filet ryby lehce potřeme olejem, z obou stran posolíme a posypeme najemno nasekaným rozmarýnem. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme…
Bagetu pokrájejte diagonálně a jednotlivé plátky opečte v troubě nebo na rozehřátém grilu na pánvi, dokud nezezlátnou. Dejte stranou.Mezitím připravte na menší kusy…
Opereme špenát a zbavíme ho tvrdších stonků. Necháme okapat na sítku. Vyškvaříme špek a přidáme cibuli, česnek, zarestujeme, přidáme špenát, osolíme, opepříme a necháme…
Vše jednoduše smícháme a na pečícím papíru rozetřeme na tvar velké sušenky jako na fotce.Sušenku pečeme na 180°C dozlatova.
Tuňáka slijeme (šťávu schováme na brambory), smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou, vejcem a strouhankou. Opepříme a lehce osolíme. Vytvarujeme 8 placiček a pečeme…
Začneme sýrovým krémem, riccotu vyklepneme z kelímku do misky a zalíváme postupně mlékem, abychom měli trošku tekoucí směs, zasypeme oreganem a chilli omáčkou. Okurku…
Ricotu nashlehame s jogurtem. Mrkev najemno nastrouhame, zakapeme ji citronem a promichame. Okrajime kuru z pomerancu a nad miskou s mrkvi vykrajime jednotlive mesicky,…
Mozarellu, vejce, špenát, psyllium a sůl rozmixujeme v robotu. Rozprostřeme na plech vyloženy pečícím papírem. Pečeme na 160 stupňů cca 10 minut.Smícháme ricottu, kopr,…