Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Nikina Kuchařka: Nikina

Bezmasá jídla 49 názorů

Suroviny

Na těsto:
300 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
200 g baby špenátu
2 vejce
3 PL olivový olej
špetka soli
voda
máslo na osmažení
Na náplň:
200 g Ricotty
100 g Fety nebo Balkánu
100 g sušených rajčat v oleji
1 stroužek česneku
nasekaná čestvá bazalka
sůl
pepř
Na přeliv:
česnekové máslo (viz poznámka)
slanina
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto.

  2. Množství vody neuvádím záměrně (já použila ani ne 1dcl), záleží na tom, jak mouka bude pít a také, jak moc jste vymačkali vodu ze špenátu. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se lepit - asi jako nudlové.

  3. Pokud je tuhé moc, přidáme vodu, pokud málo, přidáme mouku.

  4. Takto vypracovené těsto dáme na cca 1 hodinu odpočinout do lednice.

  5. Rajčata vytáhneme z oleje, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Smícháme s ricottou a fetou, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanou bazalkou.

  6. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

  7. Těsto z lednice rozdělíme na několik částí a vyválíme tak, aby bylo co nejtenčí.

  8. Větší sklenicí vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou náplní - doprostřed kolečka dáme necelou lžíci náplně, přehneme a okraje k sobě přitlačíme prsty.

  9. Pelmeně vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch.

  10. Vyjmeme je děrovanou naběračkou.

  11. Na pánvi rozehřejeme máslo a pelmeně smažíme dozlatova.

  12. V další pánvi nasucho opražíme nadrobno nakrájenou slaninu, když je křupavá, přidáme několik lžic česnekového másla a necháme rozpustit.

  13. Pelmeně na talíři přeléváme máslem se slaninou a podáváme.

Poznámka

česnekové máslo: http://www.meggle.cz/Sortiment/Ochucena-masla/Cesn... , samozřejmě můžete použít vlastní.

Samozřejmě vím, co jsou to pelmeně a čím se plní, proto je název v uvozovkách. Toto je takový pokus o fúzi dvou kuchyní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

1 2 3 4

Tématické fráze: pelmeně se špenátem top recepty pelmeně pelmeně s bramborovou náplní pelmeně strojek na pelmene jitčiny recepty pelmeně se špenátem pelmeně se slaninou špenátove pelmeně pelmeně recept testo na pelmeně recept na pelmeně když vejce zmrznou v lednici česneková náplň recepty z obřích těstovin co je pelmeni bramborová náplň do pelmení pelmeně zamrazit halusky s medvedim cesnakom můžu zamrazit halušky?

Zapomněl/a jsem heslo